Artikel uit BN/DeStem, oktober 2001

Marion Bax: wereldtitel achtervolging

Van onze sportredactie

Vrijdag 12 oktober 2001 – Manchester – Marion Bax veroverde gisteren in Manchester bij de wereldkampioenschappen op de baan voor veteranen de titel op de achtervolging. De Bavelse versloeg in de finale de Engelse Francis met twintig meter verschil.

Slowstarter Bax, die een dag eerder brons veroverde op de sprint, liep in het begin van de race over twee kilometer tegen de razendsnel vertrokken Engelse een behoorlijke achterstand op. In de tweede helft van de wedstrijd draaide de Bavelse evenwel op volle toeren. De inhoud, die zij had opgedaan in de vele koersen voor elite-vrouwen, was duidelijk te veel voor Francis. Zaterdag hoopt Bax in de puntenkoers een derde medaille in de wacht te slepen.