Artikel uit BN/DeStem van september 2005

Marion Bax naar WK-baan in Manchester

Door onze sportmedewerker

Donderdag 8 september 2005 – BAVEL – De Bavelse wielrenster Marion Bax neemt komende maandag op de wielerbaan van het Engelse Manchester deel aan het wereldkampioenschap puntenkoers voor Masters.

Omdat de puntenkoers een minder specifieke voorbereiding vraagt dan de olympische baanonderdelen, gaat zij alleen voor dit onderdeel op en neer. De overige nummers laat ze aan zich voorbijgaan. In het verleden behaalde Bax op het wereldkampioenschap puntenkoers al tweemaal een gouden en tweemaal een zilveren medaille. Met enig geluk denkt zij ook nu een podiumplaats te kunnen veroveren. Hiermee hoopt ze de ontgoocheling, opgelopen door de diskwalificatie op het WK weg te Sankt Johann, achter zich te laten.