De rubriek “Toegift op maandag” uit BNdeStem, augustus 2006.

Vitale vijftiger

Je bent vijftig en je fietst nog steeds bij de elite-vrouwen. En hard ook! Het is eigenlijk stuitend dat sommige jonge meiden van in de twintig niet eens aan je achterwiel kunnen komen.

Maar goed, om top te zijn, moet je ook top trainen. Dus wat doe je dan als je net een week in Sankt Johann bent geweest waar je twee zilveren plakken aan je al fantastische totaal hebt toegevoegd? Dan kom je thuis in Bavel en ga je……. weer fietsen.

Niks rustdag, niks benen omhoog, pintje erbij en tv kijken. Je start gewoon in de ronde van Oudewater en geeft zo hard gas dat je de ene na de andere premie in je zak steekt, waardoor je ook nog eens uitgeroepen wordt tot de meest strijdlustige renner. O, ja, je wordt uiteindelijk derde. Weer op het podium dus. Je bent vijftig en denkt: misschien dat ik toch nog maar een tijdje doorga. Gek? Nee, niet als je Marion Bax heet.

Rolf Finders