AMPHIA’S VITAMINE A, Rubriek Binnen/Buitendienst, april 2011.

IC-VERPLEEGKUNDIGE MARION BAX, FIETSTER VAN WERELDKLASSE

“IK HOOP OP MIJN 10DE WERELDTITEL”

Het begon met een reservefiets van haar oudere broer. Hij fietste al jaren wielerwedstrijden en Marion wilde het ook wel eens proberen. Met succes! Ze kon al snel mee in de subtop van Nederland, maar door te weinig tijd was dat toen het hoogst haalbare. De IC-verpleegkundige is nu 54 en fietst nog steeds de sterren van de hemel. In augustus hoopt ze voor de 10de keer de wereldtitel te behalen in haar leeftijdsklasse. Voor al haar bekers en truien werd ze begin dit jaar gekozen tot “senior sportvrouw van Groot-Breda”. Marion blijft er nuchter onder. “Ik zal altijd blijven fietsen. Het is heerlijk om na het werk je hoofd leeg te maken met trainen. Het is bovendien goed voor mijn lichaam. Ik heb jaren terug een zwaar ongeluk gehad en ik fiets ook om mijn kracht te behouden. En natuurlijk om resultaten te behalen. Je moet veel doen om aan de top te komen en veel meer om er te blijven!”

Naam: MARION BAX

Functie: IC-VERPLEEGKUNDIGE

Hobby: WIELRENNEN

Meer info: WWW.MARIONBAX.NL