GESLAAGD WK BAAN TE MANCHESTER: WERELDKAMPIOENE!

Marion was afgelopen week tijdens de Wereldkampioenschappen Masters op de baan in het Engelse Manchester zeer succesvol.

Na een vierde plaats op de 500 meter tijdrit, werd ze wereldkampioene op het onderdeel sprint . Hoewel Marion zeker geen rassprintster is, wist ze met vroege demarrages en lange spurten het goud te pakken. Hiervoor moest ze veelvuldig “tactische” aanslagen ondergaan en heeft ze nog nooit zovaak “in de ballustrade gehangen”, als tijdens dit sprinttournooi.

Ook pakte ze de zilveren plak op de achtervolging. Dat betekent dat ze haar wereldtitel van vorig jaar kwijt speelde en dat terwijl ze een snellere tijd reed dan vorig jaar! Hoewel Marion de snelste tijd reed in de kwalificatie, trof ze in de finale de Amerikaanse Ronda Bostick die op dat moment sterker was.

Vervolgens pakte ze zaterdag na een zeer tactisch gereden puntenkoers weer een zilveren medaille. Ook hier leverde ze haar titel van 2001 in!

In deze wedstrijd, waarin zij het op moest nemen tegen onder andere vier Amerikaansen die samen in de slag zaten, haalde zij het maximaal haalbare eruit. Na de eerste klassementssprint, gewonnen door Annette Hanson (USA) voor Marion, sprong een andere Amerikaanse weg. Marion reageerde hier niet op, waarna Hanson alsnog besloot zelf haar collega terug te pakken. Alle kansen waren toen weer aanwezig. Voor het laatste klassement stond Hanson aan de leiding voor Marion, Annemarie Love (USA) en Isabel Leon Moncado (Mexico).

In dit laatste klassement eindigde Marion als tweede achter Leon Moncado en pakte voldoende punten om haar tweede plaats veilig te stellen. Annette Hanson werd wereldkampioene en Isabel Leon Moncado pakte het brons.
ZO SNEL ALS MOGELIJK WORDEN OP DE SECTIES “FOTOBOEK” EN “KRANTENKNIPSELS” DE FOTOS EN KRANTENKNIPSELS VAN HET WK GEPLAATST.