DERTIENDE IN WADDINXVEEN

Gisteren maakte Marion een nieuwe start bij de elite-vrouwen in het Belgische Hoogstraten-Wortel. Na in Ottergem met de neus op de feiten gedrukt te zijn en enkele weken dan weer wel en dan weer geen koers (en dan nog mn. bij de BWF), startte Marion gisteren wederom bij de elite-vrouwen “op het hoogste nationale niveau”. Ze had er wel een beetje schrik van, ook omdat ze de laatste dagen wat snotterig en hoesterig was met lichte verhoging. Ze verkoos toch te starten in deze wedstrijd, en niet in die van de BWF, daar ze wilde weten waar te staan en eventueel te weten te komen wat te doen met de training.
Het viel reuze mee, ze wist zich continu te handhaven bij de eerste 15-20 van de groep en kwam niet in de problemen. Op het einde demarreerden er verschillende vrouwen uit het peloton en reed Marion tenslotte in het restant van dit peloton vanaf de 21ste plaats. Een en ander gaf Marion goede hoop voor de rest van het seizoen. Er stonden 65 rensters aan de start. De Belgische neo Ludevice Henrion won de wedstrijd voor Sissy van Alebeek.

Vandaag reed Marion in het Nederlandse Waddinxveen in een koers voor elite-vrouwen over 55 km en met 55 rensters aan de start. De koers werd gewonnen door tijdritspecialiste Janny Kleinjan, welke met een andere renster lang vooruit reed en deze mede-vluchtster enkele kilometers voor de finish achter liet. Het tweetal bleef weg ondanks de verwoede pogingen van Pleunie Mohlman (lid van de nationale selectie) de vluchters te achterhalen. Het peloton reed tenslotte voor de vijfde plek; in het peloton reed de niet geheel fitte Marion toch nog naar een dertiende plek in de totaal-uitslag.