EERSTE OVERWINNING IS BINNEN!! (AMSTERDAM-SLOTEN)

Marion reed zich vandaag naar de overwinning in de Oranjeronde voor elite-vrouwen te Amsterdam-Sloten. Er stonden 70 rensters aan de start en de wedstrijd werd grotendeels verreden in de stromende regen. Ondanks verschillende ontsnappingspogingen eindigde de koers toch in een massa-sprint, wat voor deze koers bijna gebruikelijk is. Net voor de laatste bocht demarreerde er een renster, Marion sprong mee, de gedemarreerde renster viel stil, Marion zag de rest komen, sprong door en ging met twee lengtes voorsprong door de laatste bocht. De rest kon wel iets goedmaken, doch Marion hield meer dan een lengte over, goed voor haar eerste overwinning dit jaar. Bijna 47 jaar "jong" en dan het hele pak jonge meiden kloppen, uiteraard gaf Marion dit een goed en blij gevoel. De speaker legde hierop nog een accentje tijdens de huldiging. Uitslag:

1 Marion Bax
2 Marlon Beekman
3 Janne Brok
4 Helma de Jong
5 Annelies de Jong
6 Marit Kamp
7 Pauline van Bennekom
8 Tamara Peek
9 Wendy Groen
10 Louise Bremer
11 Mirjam Bentum-Ten Hoor
12 Marleen Stroomer
13 Aukje De Koning 
14 Marieke de Boer
15 Chantal Groen
16 Carolien van Herrikshuyzen
17 Kristel de Vries
18 Corazon Tinkelenberg
19 Kim Boterenbrood
20 Rita Bornebroek