3e IN WERELDBEKER WEDSTRIJD

Vandaag reed Marion in Sankt Johann in Tirol de Radweltpokal. Deze wedstrijd kan beschouwd worden als een wereldbekerwedstrijd voor veteranen; sommigen beschouwen deze wedstijd ook als het officieuze wereldkampioenschap. Vanuit het vertrek moest men meteen bergop. Hoewel Marion telkens weer opziet tegen deze klim, kwam ze nu goed boven. Er bleven elf rensters van voor over, waaronder Marion. Door verschillende demarrages, ook bergop, werden er nog vijf rensters afgereden. Een groep van zes moest beslissen wie de wedstrijd ging winnen. Marion koos voor het wiel van de snelle Susan Shook, doch Anne Plant bleek rapper aan te gaan. Marion dook vervolgens dan ook in het wiel van Plant, doch kon er slechts naastkomen. Plant (Groot Brittanie) won, de Russische Lioubov Vassilikova werd tweede, Marion derde en Susan Shook uit de Verenigde Staten vierde. Woensdag rijdt Marion in principe het WK tijdrijden en een dag later het WK wegrit; ze is er nog niet uit of twee wedstrijden zo kort achter elkaar werkelijk ook kan. Even afwachten. Zie fotalbum.