TWEEMAAL ELFDE: IN PASSENDALE (B) EN TIELT-WINGE (B)

Gisteren reed Marion in het Belgische Passendale een koers voor elite-vrouwen over 75 km. Het parcours was licht geaccidenteerd. Niet lang na de start reed Marion met nog vier anderen weg. Lang bleven ze niet vooruit en werden ze weer door het peloton teruggepakt. Vrijwel meteen sprong er een groepje van zes, welk wel wegbleef. Marion probeerde het nog eens, weer met zes anderen. Het was een sterk groepje en het leek “kat in het bakje”. Geheel tegen de verwachting in werd ook dit groepje teruggepakt door het peloton. Dan maar sprinten voor de zevende plek. Marion kwam redelijk uit in de sprint en werd vijfde van de groep en daardoor dus elfde in de totaalstand.

Vandaag kwam Marion aan de start van de klimkoers van Tielt-Winge. De koers ging over 85 km. en werd ook door de temperatuur van rond de 35 graden nog eens extra zwaar. Na 20 kilometer reed er een groepje weg van 8 rensters, wat meteen de definitieve slag was. Vrij snel nadien reed er nog een koppel weg. Tijd voor Marion om ook weer eens in de aanval te trekken. Samen met Sylvia Debboudt sprong ze naar dit duo om vrij snel aan te sluiten. Men leek korter te komen op de kopgroep, doch men kon de aansluiting niet maken. Wel was men definitief buiten schot en kon men tenslotte sprinten voor de negende prijs. Ook vandaag werd Marion elfde door derde te worden in de sprint. De kaars was ver uit. Wel had ze het gevoel geleidelijk aan weer de goede benen te hervinden.