VIERDE IN WENDUINE (B) EN ZEVENTIENDE IN HANDZAME (B)

Een dag voordat Marion naar de piste van Manchester af zou reizen voor het wereldkampioenschap puntenkoers voor Masters, reed ze nog de koers voor elite-vrouwen van het Belgische kustplaatsje Wenduine, ingericht door een van haar supporters Fernand Fonteijne. Het was een koers over 93 kilometer met 45 rensters aan de start en naast de prima organisatie ook prima koersweer. Na de nodige schermutselingen, waarbij ook Marion betrokken was, reed in de finale Ludivine Henrion weg met An van Rie. Ze reden 20 kilometer slechts 30 a 40 seconden voor de groep uit, doch mochten toch sprinten voor de overwinning. Dit was voor de rappe Henrion een peuleschilletje. De groep reed voor de derde plek. Marion kwam als vierde uit de laatste bocht, schakelde “de twaalf” en wist aldus nog twee rensters te remonteren. Rappe Anja Nobus won de sprint voor Marion, die dus vierde werd in totaal. Een knappe uitslag tussen al die jonge meiden. Zou ze ook in Manchester zo uit kunnen halen? We wachten af.
Uitslag Wenduine:
1. HENRION Ludivine Therme Skin Care 02:24:00
2. VAN RIE An VZW LOTTO-LADIESCYCLING
3. NOBUS Anja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE :26
4. BAX Marion WV BREDA_KNOOPPUNT
5. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
6. STEURS Karen BENELUX TEAM
7. TEMMERMAN Ilse K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
8. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
9. INGELS Kathy BENELUX TEAM
10. PIETERS Cindy Vlaanderen-capri sonne-t interim
11. VAN PETEGHEM Caroline BENELUX TEAM
12. VERBEKE Grace K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
13. VERDONCK Sofie VZW LOTTO-LADIESCYCLING
14. DE KEYSER An KLAIPEDA
15. GELDHOF Ilse K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
16. COENE Veronique PROV. AFD.WEST-VLAANDEREN
17. DE CLERCQ Mieke K.V.C. LENDELEDE SPORT-YOUNG LADIES C.T.
18. NOBELS Natasja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
19. DERVAN Siobhan VZW LOTTO-LADIESCYCLING
20. BEYEN Lien WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
21. DE KRIJGER Karin RSC DE ZUIDWESTHOEK
22. DE VOS Greetje BENELUX TEAM
23. LEENKNEGT Liliane K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
24. DE VESTELE Adeline VELO CLUB DE L´ESPOIR CONDRUZIEN
25. FLAGOTHIER Mélissa TEAM COOGEE SAAR
26. HAERS Carolien KVC. DE VERENIGDE VR. S.G.MAES- KOKSIJDE
27. COUDENYS Julie K.V.C. LENDELEDE SPORT-YOUNG LADIES C.T.
28. POTUMS Carine INDIVID. (B)
29. PEETERS Sara WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
30. HOEDT Natacha LA ROYALE PEDALE SAINT-MARTIN – TOURNAI
31. MAES Natacha WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
32. DE NYS Sofie BENELUX TEAM
33. ROOSE Caroline LA ROYALE PEDALE SAINT-MARTIN – TOURNAI
34. VAN DEN KERKHOVE Rita K.S.V. – DEERLIJK – GAVERZICHT
35. CORDY Natacha WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE

Een dag na thuiskomst vanuit Manchester reed Marion dan weer een koers op de weg en wel de koers voor elite-vrouwen in het Westvlaamse Handzame, een koers over 80 kilometer en in de stromende regen. Snel reed Lensy Debboudt met Debby Mansveld weg. Twintig kilometer bleven ze vooruit, doch ondanks de rugdekking van de Vlaanderen-ploeg, werden ze teruggepakt. In het begin kon Marion haar draai niet meteen vinden: de overgang van een snelle en warme piste naar koud, regenachtig en winderig weer was even wat te groot. Dat gold blijkbaar voor meerdere koereurs, daar er talrijke rensters gelost werden. Geleidelijk kon Marion toch weer meekoersen en zat ze nog enkele keren mee vooruit. Op het eind van de koers kreeg ze het echter te koud, waardoor het goede eraf ging. Juist toen reed er een groep weg van dertien. Marion zat in de tweede groep. Eerst reed An de Keijser weg (14e) en vervolgens Marion met nog twee. De sprint reed ze niet echt slim en, nogmaals, door de koude was de “snee eruit”. Marion pakte toch nog haar prijsje: zeventiende. Ludivine Henrion won voor Veronique Belleter.

Uitslag:
1 Henrion Ludevine
2 Belleter Veronique
3 Nobus Anja
4 De Smedt Marijke
5 Temmerman Ilse
6 Vandromme Sharon
7 Verbeke Grace
8 Mansveld Debby
9 Peeters Sara
10 Verdonck Sofie
11 Maes Natacha
12 Potums Carine
13 Wannijn Ine
14 De Keyser An
15 Leenknegt Liliane
16 Hoedt Natacha
17 Bax Marion
18 Beyen Lien
19 Verbeek Karen
20 Nobels Natasja