Derde in de ronde van Oudewater en dertiende in Comines (B)

Afgelopen zaterdag stond Marion aan de start van de ronde van Oudewater. Was op zich al bijzonder. Woensdag reed ze nog in Oostenrijk het WK tijdrijden, donderdag het WK weg, vrijdag reisdag naar huis en vandaag dan hier aan de start.
Het betrof een wedstrijd over 60 kilometer voor elite-vrouwen. De wedstrijd was perfect georganiseerd, werd op een mooi parcours verreden en men strooide met premies. Er stonden 45 rensters aan de start. Er werd voortdurend hard gereden; men realiseerde de 60 kilometer tenslotte in iets meer dan anderhalf uur. Er waren talrijke ontsnappingen, maar mede door de regen van premies werden alle plooien snel weer glad getrokken.
De koers werd tenslotte beslist in een massasprint, welke werd aangetrokken door de Japanse Mashimo. Bleek teveel van het goede. Rappe Marieke Verhoeven werd aldus gelanceerd en won. Marion had zich slim in het wiel van Marieke genesteld en werd aldus knap derde. Alleen de gehaaide en brutale Lianne Wagtho kon nog net over Marion heen komen.
Weer eens een podiumplaats bij de elite-vrouwen, was even geleden. Daar kreeg Marion tevens de prijs toegekend van de meest strijdlustige renster! Kwam nog eens bovenop de vier premies die Marion al gepakt had. Zie foto’s in fotoboek van Christ Verkooijen.
Uitslag ronde van Oudewater voor elite-vrouwen-zonder-contract:
1. Marieke Verhoeven, Erp
2. Lianne Wagtho, Delft
3. Marion Bax, Bavel
4. Helma de Jong, Groningen
5. Sofie van Horik, Heukelum
6. Wietske Bol, Avenhorn
7. Hanneke Snijders, ’s-Gravenmoer
8. Natasja Berkhout, Rotterdam
9. Masami Mashimo, Japan
10. Susan Hartog, Jisp
11. Susanne van As, Roosendaal
12. Krista Meesterburrie, Alphen aan de Rijn
13. Anneke Lubeek, Puttershoek
14. Mika Ogishima, Japan
15. Rian Nijmeijer, Utrecht
16. Linda Kroes, Raalte
17. Erika Broekema, Wildervank
18. Veronique Duivelshof, Eindhoven
19. Nicoline van der Vaart, Delft
20. Kristel Verkooijen, Chaam

Vandaag toog Marion dan weer naar het Waalse Comines, waar een koers voor elite-vrouwen over 81 kilometer op het programma stond.
Snel na de start reden twee rensters weg en bleven eigenlijk de hele koers vooruit rijden, zij het dat er half koers vijf rensters bijkwamen. Even reed er nog een tweede groep weg uit het peloton en een derde groep. Deze twee groepen kwam weer samen, waarna ook het peloton weer aansloot. Kortom veel leven in de brouwerij, waar ook Marion weer ruimschoots bij betrokken was. Een twintig kilometer voor de finish, toen de kopgroep definitief weg leek te zijn, reed er een groep weg van acht rensters, waaronder Marion. De verstandhouding was goed en het gat werd zienderogen kleiner. De kopgroep bleef evenwel buiten schot en kon sprinten voor de overwinning. De groep van Marion reed vanaf de achtste prijs, Marion had nogal wat kruit verschoten, doch wist nog als dertiende te finishen. Sofie de Vuyst won de koers door de laatste ronde weg te springen met Greetje de Vos en haar in de sprint te kloppen. Zie fotoboek, foto’s van Luc Blouwe.
Uitslag van de ronde van Comines:
1. Sofie De Vuyst
2. Greetje Devos
3. Sylvia Debboudt
4. Liliane Leenknegt
5. Ilse Fiers
6. An de Keyser
7. Evelien Debboudt
8. Ilse Geldof
9. Nana Steensens
10. Anja Nobus
11. Caroline van Peteghem
12. Lensy Debboudt
13. Marion Bax, Nederland
14. Patricia Thys
15. Veerle Ingels
16. Ines Claes
17. Charlotte van Damme
18. Laurence Melys
19. Ilse van de Pontseele
20. Adeline Devestele