Weer twee massasprints, Evergem (B) en Breda-Moleneind: eerste in Breda.

Dit weekend weer erg lekker weer. Consequentie is dat het erg gemakkelijk koersen is. Beide koersen die Marion dit weekend reed eindigden dan ook in een massasprint.
In het Belgische Evergem stonden zaterdag 108 rensters aan het vertrek. Hooguit 20 werden er afgereden; de rest reed in groep naar de streep. Voor het eerst mengde Marion zich voorzichtig in de sprint. In de laatste bocht moest ze behoorlijk bijremmen, waardoor ze rond de veertig eindigde. Foto’s van Luc Blouwe in fotoboek.
Zondag waren er geen koersen voor vrouwen, zodat verschillende rensters naar de BWF-wedstrijd van Breda-Moleneind togen, waar ze mee mogen starten met de trimmers-45plus. Zeventig renners/rensters namen de start. Er werd flink doorgereden (de koers werd afgelegd met een gemiddelde van 41,7 kmpu), maar eindigde toch ook weer in een massasprint. Ronden op voorhand begon het positiekiezen al. Best link, doch Marion lijkt de schrik wat te overwinnen. Ze werd 18de in de mannenuitslag en wist al de andere vrouwen voor te blijven. Niet een overwinning welke je seizoen tot een geslaagd seizoen maakt, maar wel een mentale opsteker voor Marion.
Uitslag ronde van Breda-Moleneind:
1. Marion Bax, Bavel
2. Angela van der Velde, Wernhout
3. Suzanne van As, Roosendaal
4. Hanneke Snijders, ’s-Gravenmoer
5. Patricia van Loon, ’s-Gravenmoer
6. Brenda Zaal, Oss
7. Ellen Hermens, Ledeacker
8. Denise Aartsen, Nispen
9. Kristel Verkooijen, Roosendaal
10. Miranda Danse, ‘s-Hertogenbosch