Negende ex aequo in het Belgische Passendale en tweede in het Nederlands kampioenschap wegrit voor para-/medici te Nieuwegein

Gisteren stond Marion aan de start van de koers voor elite-vrouwen van het Belgische Passendale, welke ging over een geaccidenteerd parcours en een lengte had van 75 kilometer. Er stonden 65 rensters aan het vertrek. De koers werd verreden onder regenachtige en gladde omstandigheden. Er werd desalniettemin vanuit het vertrek flink doorgekoerst, wat nogal wat rensters de nodige moeite kostte. Het peloton werd derhalve flink uitgedund. Een groepje van drie reed vrij vroeg weg, Loes Sels, Alexandra Nohles en Laure Werner. Bij perioden leek het erop dat de kloof van 30-45 seconden gedicht zou worden, maar telkens weer keek men in het peloton te veel naar elkaar zodat de drie tenslotte toch voor de overwinning konden sprintten. Sels won voor Nohles. Hoewel er meerdere keren een achtervolgende groep gevormd werd, bleef men niet definitief weg, zodat het peloton diende te sprinten vanaf plaats vier. De groep kwam breeduit over de streep, zodat de jury slechts de eerste vijf wist te klasseren. De rest van het peloton werd negen ex aequo gezet. Marion had veel afgezien, zat krapaan in de prijzen, maar werd aldus toch negende. Foto’s van Luc Blouwe, zie fotoboek
Uitslag:
1. SELS Loes Vlaanderen Capri Sonne T-Interim 01:55:00
2. NOHLES Alexandra RC Düsseldorpia
3. WERNER Laure Vlaanderen Capri Sonne T-Interim :12
4. JOHANSSON Emma karolina Vlaanderen Capri Sonne T-Interim
5. HIERCKENS Corine Lotto-Belisol Ladiesteam
6. FIERS Ilse WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
7. VERSTRAETE Katia WC DE MOLENSPURTERS MEULEBEKE
8. HARRIS NIKI
9. DEVESTELE ADELINE :43
9. WYMAN HELEN
9. SILVERSIDES EMMA
9. VAN LEUVEN Annick WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
9. GODART Suzie UC Dippach
9. PIETERS Cindy Vlaanderen Capri Sonne T-Interim
9. VAN LOOY Katrien VLAANDEREN-CAPRISONNE-T INTERIM
9. LIEKENS Sarah EDEGEM BICYCLE CLUB V.Z.W.
9. DEBBOUDT Evelien KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
9. VERCAMER Elien WIELERSPORTVERENING ARTEVELDE VZW – GENT
9. LEENKNEGT Liliane KSV DEERLIJK GAVERZICHT
9. TEMMERMAN Ilse KSV DEERLIJK GAVERZICHT
9. STEURS Karen AA DRINK Cycling Team
9. SIOBHAN DERVAN
9. DE KEYSER An KSV DEERLIJK GAVERZICHT
9. LEPISTO LOTTA
9. DE CLERCQ Mieke KSV DEERLIJK GAVERZICHT
9. THYS Patricia BENELUX TEAM
9. BEYEN Inge VZW LOTTO-LADIESCYCLING
9. BEYEN Lien VZW LOTTO-LADIESCYCLING
9. CANT Sanne A.W.S. CYCLING TEAM KASTERLEE
9. DELFOSSE Catherine Lotto-Belisol Ladiesteam
9. VANDERMEULEN Cindy BENELUX TEAM
9. BRULEE Latoya AA DRINK Cycling Team
9. DECROIX Lieselot Lotto-Belisol Ladiesteam
9. HEINE Nicole RSV Seeheim 1971
9. GELDHOF Ilse KSV DEERLIJK GAVERZICHT
9. BAX MARION

Vandaag werd het Nederlands kampioenschap op de weg voor para-/medici verreden te Nieuwegein. Voor Marion was dit er een om snel te vergeten. Het was lastig, erg veel wind op het heuvelachtige parcours van het Stadion. Normaliter zijn dit de gunstige omstandigheden voor Marion, waardoor ze met de mannen weg kan rijden. Het vanwege de schrik teveel van achter rijden brak haar ditmaal op, waardoor ze moest sprinten voor de titel. Ze was of niet scherp genoeg, of ze kwam gewoon niet goed uit, of de jaren gaan echt tellen, in ieder geval werd ze gewoon geklopt voor de titel en moest ze genoegen nemen met de tweede plaats. Helaas pindakaas!