Twaalfde in Oudewater, dertiende in Comines (B), tiende in Dordrecht, dertiende in Hilversum en zestiende in Zonnebeke (B).

Een dag na de terugreis vanuit Oostenrijk (25-08) stond Marion op zaterdag weer aan de start van de ronde van Oudewater. Een ronde door het centrum van het oud-Hollandse stadje, met veel draaien en keren en kasseitjes. Kortom een vervelend rondje. Aan het vertrek stonden 65 rensters. Voor de start werd Marion gehuldigd voor haar prestaties geleverd in Oostenrijk. Heel attent van de organisatie. Marion kreeg een prachtige bos bloemen overhandigd. Er reed een kopgroep weg van 5, het peloton volgde voortdurend op gepaste afstand, maar ondanks diverse pogingen daartoe werd het gat niet gedicht. Het peloton moest dan ook sprinten voor de zesde plek. Marion werd in deze sprint zevende en dus twaalfde in totaal. Netjes. Zie voor foto’s van Joop Snijders in het fotoboek.
Uitslag Oudewater voor elite-vrouwen-zonder-contract:
1. Dorien Jansen
2. Petra Dijkman
3. Mascha Pijnenborg
4. Imke Hartog
5. Femke van Schelven
6. Lianne Wagtho
7. Eva Heijmans
8. Elke Riedl
9. Hanneke Teniglo
10. Jouke Braam
11. Anneke Weijnen
12. Marion Bax
13. Ingeborg Kreuze
14. Natalie van der Vaart
15. Cristy Verkerk
16. Suzanne van As
17. Suzanne Hartog
18. Esther Kortekaas
19. Nathalie van Gogh
20. Sandra Oosterbosch

Maandag daarop (27-08) reed Marion dan weer in het Waalse Comines een koers voor elite-vrouwen over 85 km (in 2uur 10 min). De wedstrijd werd na de nodige schermutselingen en een lange vlucht van drie tenslotte toch beslist in een door Anja Nobus gewonnen massaprint. Marion werd hierin dertiende. Foto’s Luc Blouwe in het fotoboek.
27/08/07 COMINES 36 participantes
1. Nobus Anja (Oostende Noordzee)
2. Steenssens Nana (Lotto-Belisol Ladies Team)
3. Nobels Natasja (Squadra Ciclistica Femminile Bianchi)
4. Fiers Ilse (Oostende Noordzee)
5. Steurs Karen (AA Drink Cycling Team)
6. Beyen Lien (Lotto-Belisol Ladies Team)
7. Debboudt Lensy (Keukens Redant Cycling Team)
8. De Clercq Mieke (KSV Deerlijk-Gaverzicht)
9. Werner Laure (Vlaanderen-Caprisonne-T Interim)
10. Leenknegt Liliane (KSV Deerlijk-Gaverzicht)
11. Staes Veronique (Steeds Vooraan Kontich)
12. Potums Carine (Benelux Team)
13. Bax Marion (WV Breda Knooppunt)
14. Thys Patricia (Benelux Team)
15. Vandermeulen Cindy (Benelux Team)
16. Debboudt Sylvia (Keukens Redant Cycling Team)
17. De Nys Sofie (Benelux Team)
18. Wannijn Ine (Funny Bikers Kluisbergen)
19. Silversides Emma (Global Racing Team)

Een dag later (28-08) stond Marion aan de start van de koers voor elite-vrouwen van het Belgische Oosterzele, een lastig rondje met veel valsplat en een gevaarlijke afdaling. Een lange vlucht van een trio, in de finale reed er nog een viertal naar toe. Sofie Goor sprong de laatste ronde weg en won. In het peloton was Marion in de finale naar voor gekomen om haar prijs te pakken. De voorlaatste ronde ging een renster voor haar onderuit in de stijle afdaling. An de Keijser viel er over heen, de fietsen stuiterden voor de fiets van Marion, ze wist deze juist te ontwijken door een oprit op te schieten. Stoppen, keren en de achtervolging inzetten op het voortrazende peloton. Marion wist de aansluiting weer te realiseren, zelfs nog wat verder naar voor te schuiven ondanks de smalle weggetjes, doch toen het op echt sprinten aankwam, moest ze passen. Ze had haar kruit verschoten in de dubbele inspanning en werd 31ste. Jammer, er had weer een prijs ingezeten. Foto’s van Luc Blouwe in het fotoboek.

28/08/2007- OOSTERZELE (O)
1.15 Dames Elite – Open omloop
(91 km – 13 x 7 km)
Aantal deelnemers: 60
1. GOOR Sofie Vlaanderen Capri Sonne T-Interim 02:17:00
2. ARYS Evelyn VLAANDEREN-CAPRISONNE-T INTERIM :17
3. VAN LEUVEN Annick WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE :25
4. WERNER Laure Vlaanderen Capri Sonne T-Interim
5. SILVERSIDES EMMA
6. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
7. BRULEE Latoya AA DRINK Cycling Team :35
8. STEENSSENS Nana VZW LOTTO-LADIESCYCLING :40
9. NOBUS Anja WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
10. FIERS Ilse WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
11. VAN DEN STEEN Goedele BIANCHI – DUVEL – CATA BIKES
12. DE CLERCQ Mieke KSV DEERLIJK GAVERZICHT
13. DUFOER Sjoukje WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE
14. D`HOORE Jolien VLAANDEREN-CAPRISONNE-T INTERIM
15. VAN DOORSLAER Annelies VZW LOTTO-LADIESCYCLING
16. PIETERS Cindy Vlaanderen Capri Sonne T-Interim
17. BEYEN Lien VZW LOTTO-LADIESCYCLING
18. VAN DAMME Charlotte KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
19. NOBELS Natasia SQUADRA CICLISTICA FEMMINILE BIANCHI
20. RUDD KATE
21. PEREZ Sophie
22. VAN SCHELVEN FEMKE WV BARRHOPOORT
23. SELS Loes Vlaanderen Capri Sonne T-Interim
24. BYRNE Sarah GS STRADA
25. LANSSENS Lien VZW LOTTO-LADIESCYCLING
26. LEENKNEGT Liliane KSV DEERLIJK GAVERZICHT
27. VERCAMER Elien WIELERSPORTVERENING ARTEVELDE VZW – GENT
28. WANNIJN Ine FUNNY BIKERS KLUISBERGEN
29. DELFOSSE Catherine Lotto-Belisol Ladiesteam
30. VERDONCK Sofie KSV DEERLIJK GAVERZICHT
31. BAX MARION
32. CLAES Ines BENELUX TEAM
33. THYS Patricia BENELUX TEAM
34. VAN DE PONTSEELE Ilse BENELUX TEAM
35. FAY JENNIFER
36. POTUMS Carine BENELUX TEAM
37. BOMBAERT Sabine PERVELO RACE TO VICTORY TEAM
38. MOORE KELLY
39. DE RIDDER Amy BENELUX TEAM
40. DE TRE Ann PERVELO RACE TO VICTORY TEAM
41. BORREMANS Sarah SQUADRA CICLISTICA FEMMINILE BIANCHI
42. CLEEMPUT Irina WK NOORD WEST BRABANT
43. VANDERMEULEN Cindy BENELUX TEAM
44. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
45. DE KEYSER An KSV DEERLIJK GAVERZICHT
46. DE NYS Sofie BENELUX TEAM

Eergisteren reed ze in de ronde voor elite-vrouwen van Dordrecht, een koers over 65 kilometer op een mooi, maar snel rondje. Ondanks de verwachte buien was en bleef het droog. Het was eigenlijk perfect koersweer. Er reed een groepje weg van vijf, Moniek Rotmensen maakte ook nog de sprong, zodat er rond halfkoers zes rensters voor de groep uitreden. Moniek Rotmensen reed in de finale nog weg met Joukje Braam en won. Men moest uiteraard eerst rappe Christine Mos kwijt zien te spelen. Het peloton sprintte voor de zevende plaats. Marion wist goed uit de laatste bocht te komen en werd vierde in de sprint, dus knap tiende in totaal. Daarnaast had ze ook nog enkele premies weten te pakken. Foto: Joop Snijders.
Uitslag ronde van Dordrecht voor elite-vrouwen:
1. Moniek Rotmensen
2. Joukje Braam
3. Sissy van Alebeek
4. Christine Mos
5. Nathalie van Gogh
6. Loes Markerink
7. Eyelien Bekkering
8. Daphne Hoeve
9. Hanneke Tenniglo
10. Marion Bax
11. Ingeborg Kreuze
12. Gabriella Roovers
13. Eefje Ottenvanger
14. Sofie van Horik
15. Linda Kroes
16. Christy Verkerk
17. Linda Ringlever
18. Karin van der Meulen
19. Angelique Linders
20. Daniella van Pinxten

Gisteren stond Hilversum op het programma, een koers voor elite-vrouwen over 60 kilometer op een parcours, waar ze vijfentwintig jaar geleden nog eens tweede was geworden achter wijlen Connie Meijer, haar toenmalige ploeggenote. Het is een rondje met een aankomst lastig fors-vals-plat omhoog en wind tegen en een aantal bochten op gladde steentjes. Het moet er zeker niet regenen. Men had geluk. De vrouwen reden stevig door, maar de koers kon niet geforceerd worden, zodat de massasprint de beslissing moest brengen. Marion kwam niet geheel perfect uit, maar pakte desalniettemin toch weer haar prijsje. Ze werd dertiende. Foto: Joop Snijders.
Uitslag ronde van Hilversum voor elite-vrouwen:
1. Claudia Witteveen
2. Christine Mos
3. Kirsten Peetoom
4. Emma Mackie, Australie
5. Linn Thorp, Noorwegen
6. Hannah Welter
7. Erika Broekema
8. Alma Koelemeijer
9. Irene Lako
10. Linda Ringlever
11. Sofie van Horik
12. Christy Verkerk
13. Marion Bax
14. Nadja Tukker
15. Catherina Mulders
16. Esther Kortekaas
17. Hannike Tenniglo
18. Annelieke Overweg
19. Abke Francissen
20. Helma de Jong

Vandaag kwam er een eind aan de lange reeks wedstrijden in het West-Vlaamse Zonnebeke, waar een koers voor elite-vrouwen over 75 kilometer op het programma stond op een selectief rondje: twee lange stukken met telkens op de helft het hoogste punt, waar aan een zijde op de “top” de finish ligt. Hekel knelpunt in het rondje is de laatste bocht, welke op het diepste punt ligt na een lange afdaling. Men duikt dus op snelheid de “laatste” bocht naar de finish in. Marion is hier enkele jaren geleden gruwelijk hard gevallen doordat haar fiets door de snelheid de bocht uit stuiterde (zie een stuk terug de foto’s van het gevolg in het fotoboek).
Vandaag reed er snel uit het vertrek een duo, An de Keijser en Sylvia Debboudt, weg, wat heel de koers voorop bleef, ondanks dat het gaatje soms erg klein werd. Later sloten er nog drie rensters aan. Deze vijf konden voor de overwinning gaan sprinten.
Het peloton brak in stukken. Marion zat in de voorste groep (t/m de twintigste prijs). Tot enkele kilometers voor het eind alles weer samenliep. Vervolgens ontsnapte Fiers en Potums, weer later Greetje Devos. Het peloton sprintte voor de negende plaats. Marion reed in de afdaling naar de laatste bocht tussen Steenssens en Nobus in. Rechts van haar zaten Nobels en Lensy Debboudt. Marion had de “dertien” gestoken, er van uitgaande dat de bocht op snelheid genomen kon worden en ondanks dat de sprint “oploopt” en windop was. Toen gebeurde het. Wat Marion enkele jaren geleden overkomen was, gebeurde nu weer! Door de snelheid stuiterde de fiets van Nobels weg, ze sloeg in de hekken en kaatste terug. Zij en haar fiets vlogen terug de weg op. Debboudt, Nobus en nog enkelen konden deze obstakels niet meer ontwijken en vielen ook. Gelukkig was Marion net voor de bocht naar de binnenkant (links) van het achterwiel van Steenssens gestuurd, moest ze nu wel flink in de remmen om de terug komende fietsen te ontwijken en kreeg ze de grote versnelling weer met moeite op gang, maar kwam ze er wonder boven wonder zonder kleerscheuren van af! Gelukkig ook wist ze nog een reeds zeker gewaande prijs te pakken, zij het nu een “minder korte”. Ze werd ondanks alle tumult zestiende. Sylvia Debboudt won de sprint van de kopgroep. Foto’s in fotoboek: Luc Blouwe.
Uitslag koers van Zonnebeke (B):
1. Sylvia Debboudt
2. Elise Depoortere
3. An de Keijser
4. Emma Silversides (Engeland)
5. Liesbeth Decroix
6. Ilse Fiers
7. Carine Potums
8. Greetje Devos
9. Mieke Declercq
10. Charlotte van Damme
11. Niki Harris (Engeland)
12. Sjoukje Dufour
13. Nana Steenssens
14. Kelly Moore (Engeland)
15.Sarah Byrne (Engeland)
16. Marion Bax (Nederland)
17. Patricia Thijs
18. Ilse van de Pontseele
19. Evelien Debboudt
20. Nancy Scherpereel