DE WINTER DUURDE VEEL TE LANG…… VOOR MARION MISSCHIEN WEL TE LANG!

Zoals eerder te lezen had en heeft Marion de intentie er nog een wielerjaartje aan vast te plakken. Zie eerdere berichten. De mits die zij hierbij altijd aangeeft is dat ze goed kan overwinteren en dat ze fit blijft….. Tot begin december ging het goed. De geplande training was te realiseren zonder verdere fysieke malheur. Kortom het ging lekker. Maar toen…. december begon met een pak sneeuw en was verder veel natter dan normaal. Daarna begon de winter vanaf begin januari pas echt. Regelmatig sneeuw met een lange nasleep van glad liggende wegen met ijzige koude afgewisseld met tussendoor veel regen. En dan te weten dat de winter tot begin april bleef duren. Gevolg is dat Marion slecht heeft overwinterd: te weinig op de weg kunnen trainen, geen trainingswedstrijden en te veel op de fietsergometer. 

Daarbij heeft Marion vanaf begin december ook last gekregen van allerlei kleine kwaaltjes in de gewrichten en op wisselende plaatsen. Mogelijk dat het “overgangsklachten” betreft. Mede daarom kon en kan ze niet trainen zoals ze gewend was en zou moeten in een goede voorbereiding op nog een nieuw seizoen.

Kortom, ze rijdt dan ook nog niet goed genoeg om een nieuwe start aan te kunnen. De geplande jaarlijkse trainingswedstrijden heeft ze door de forse koude laten schieten. Gevolg is dat ze meer en meer schrik krijgt om in te pikken in de wedstrijden. De andere meiden hebben geleidelijk het echte wedstrijdritme te pakken en Marion heeft het gevoel dat ze steeds meer achterop raakt. Ze is zoekende naar het geschikte moment, maar of dat nog komt is nog maar de vraag……