Oktober: zesde in het Duitse Kempen en tweede in de koppeltijdrit van Puttershoek met Niels Huiskamp, ondanks de snelste tijd van de middag. Vraag is…. gaat ze volgend jaar door?

Zoals bijna elk jaar reed Marion haar laatste criterium van het jaar in het Duitse Kempen. Al voor de 54ste maal werd hier Rund um die Burg verreden op een rondje van 2,1 kilometer rond de oude burcht in het centrum van Kempen. Een rondje zonder bochten wat telkens weer goed is voor een hoog gemiddelde. De elitemannen rijden hier elk jaar een gemiddelde van tegen de vijftig kmpu……. Dit betekent wel dat er nauwelijks te ontsnappen is uit het peloton, noch solo, noch met een kopgroep. Buiten enkele geloste rensters reed men met de groep naar de meet na 46 km koers. De Duitse Janke won voor veelwinnares Hessling. Marion pakte, ondanks dat ze slechte benen had en niet goed reed, met de zesde plaats de kortste klassering van het jaar in een criterium voor elitevrouwen.

Vandaag reed ze de koppeltijdrit van Puttershoek met Niels Huiskamp uit Fijnaart. Ze had hier al enkele malen gewonnen, met Kees Sebregts, met Ad van Broekhoven en met Johan Gommers. Zowel Niels als Marion hadden veel ambitie nogmaals te gaan voor een hoogste klassering en de snelste tijd van de dag…… De aanloop was wat moeizaam. Moeilijke warming-up vanwege de regen, de natte weg en de koude. Gelukkig was het droog bij de start, hoewel de wind aantrok en de weg nog deels nat en glad lag. Niels reed hard, Marion had, zoals de laatste weken, geen echt geen goede benen en moest zich veelal beperken tot het volgen in het wiel. Ze realiseerden de snelste tijd van de middag over de twintig kilometer met een gemiddelde van 42 kmpu, doch werden naar de tweede plaats verwezen door een koppel met meer bonificatie. Zie fotoboek.

Hoe verder volgend jaar? Recreatief of toch maar weer met een nummer op? Marion is nog niet zeker:

“Zoals altijd eerst overwinteren en dan weet ik na de winter of ik nog voldoende niveau haal om er alsnog een seizoen aan vast te knopen. Al doen de prima uitslagen van de laatste maanden dit niet vermoeden, mijn benen waren in die periode niet goed. Was dat de vermoeidheid, de naween van een griepje of gewoon de signalen van de leeftijd? Dat merken we dan wel in februari. Vraag is ook of ik na de winter nog kan volgen op Moleneind. Heb dit nodig om de doorstart te kunnen maken. Daarnaast is gepland dat ik met Niels Huiskamp uit Fijnaart op industrieterrein Moerdijk (er ligt daar naar het schijnt een, op zondag, autovrij rondje van 18 km) ga trainen voor de tijdritten, wat een goede aanvulling in de voorbereiding op de tijdritten zou kunnen betekenen. Naast dat dit leuk kan zijn, is het zeker dat we elkaar op een hoger niveau kunnen brengen. Ik zal dan fors aan de bak moeten, maar zou er wel beter van kunnen worden. Niels rijdt in de tijdritten nog een gemiddelde van 43-44 kmpu. Wel zeker is dat ik volgend jaar een aangepast, een ander programma zal en moet gaan rijden: Moleneind, nog meer tijdritten en met regelmaat een koers in Duitsland (rondjes zijn momenteel meer mijn ding: snel, goede weg, perfecte organisatie, een socialere groep meiden). Weinig tot niet meer in België en Nederland tussen de dan geleidelijk voor mij misschien wel veel te jonge meiden. Eerst de winter maar eens afwachten en door zien te komen. Maar… in principe plak ik er nog een jaartje aan vast.”

Uitslag Kempen:

1 Janke Simona
2 Hessling Melanie
3 Schemmer Jana
4 Sostmann Maren
5 Paul Stefanie
6 Bax Marion
7 v d Brock Ira
8 Stefanic Christiane
9 Janke Alexandra
10 Schumann Birte

Mixed tijdrit Puttershoek over 20 km werkelijk gerealiseerde tijd:

1  Marion Bax / Niels Huiskamp 0:27:43 2  Marti Valks / Roderik Egberink 0:28:00 3  Miranda Danse‐Klaassen / Folkwin Hulshof 0:29:33 4  Rikkie Keller / Wim van der Linden 0:30:00 5  Autilia Stapper / Gerard van Wissen 0:31:07 6  Claudia Schoenmaker / John van den Oosten 0:32:23 7  Coby Fontijne / Walter Kranendonk 0:33:44 8  Sharon Spruit / Jorrit Noppen 0:34:07

Gerealiseerde tijd minus de bonificatie: 1 Marti Valks / Roderik Egberink 0:19:43 2  Marion Bax / Niels Huiskamp 0:20:01 3 Sharon Spruit / Jorrit Noppen 0:25:09 4 Miranda Danse‐Klaassen / Folkwin Hulshof 0:25:40 5 Autilia Stapper / Gerard van Wissen 0:25:45 6 Rikkie Keller / Wim van der Linden 0:26:05 7 Coby Fontijne / Walter Kranendonk 0:28:07 8 Claudia Schoenmaker / John van den Oosten 0:31:17