GESLAAGDE FIETSVAKANTIE/TRAININGSSTAGE IN GUARDAMAR DEL SEGURA MET COSTA BLANCA CYCLING.EU

Na een winter met twee zware valpartijen zonder ernstig lichamelijk letsel (eenmaal brak de derailleurpad af en de andere maal werd Marion van de fiets gereden door een automobilist die een stopbord negeerde/over het hoofd zag) en waarin behoorlijk wat geplande fietsdagen vanwege gladde opgevroren wegen vervangen moesten worden door een uurtje op de fietsergometer, gingen Marion en Hans begin maart naar Spanje voor een vakantie met daarin wat geplande fietskilometers.

Ze planden dit via Eef en Karin Brand, die vanuit Guardamar del Segura fietsvakanties/trainingsstages organiseren. Zie hiervoor COSTA BLANCA CYCLING.EU (ook in linksectie te vinden). Alles tip-top geregeld, goed fietshotel aan het strand, goede fietsen van het merk Cube en fietsbegeleiding van Eef. De streek is niet lastig in de zin van veel bergop rijden. Voor Spaanse begrippen is het hier vlak, terwijl de klimmetjes gemakkelijk te vinden zijn in het achterland. Hier is het motto “alles kan, niets moet”. Eef heeft vroeger gekoerst en weet wat een coureur/fietser wenst en nodig heeft. Dat merk je telkens weer. Kortom, het was een goede vakantie met voor deze periode voor daar erg goed weer: erg veel zon, temperaturen van 17 tot 25 graden en geen regen. Ze fietsten een aantal dagen gemiddeld 80 tot 95 kilometer. Jammer dat ze verkouden werden (er heerste daar in de streek een virus) waardoor er de laatste dagen gewandeld werd in plaats van dat er gefietst kon worden. Leek beter voor het herstel.

Goede vakantie gehad en is, aldaar, voor herhaling vatbaar. Een aanrader.