NK-zilver Marion Bax en Henny Rovers

Door Willem Dielemans

WIELRENNEN – Marion Bax uit Bavel en Henny Rovers uit Oud Gastel wisten beiden een zilveren medaille te pakken op het NK tijdrijden voor amateurs en Masters, dat verreden werd op Texel. Het NK tijdrijden voor Masters werd betwist over 28,5 kilometer onder droge, maar zeer winderige weersomstandigheden. Windkracht 5 tot 6 maakte het de deelnemers op de Waddendijk tussen Oudeschild en de Cocksdorp erg lastig.

Marion Bax stond drie dagen na het behalen van het zilver in de wereldbeker tijdrijden te Sankt Johann in Oostenrijk weer op Texel aan de start. Ondanks dat de hersteltijd kort was en de lange reis vermoeiend, wist zij net zoals vorig jaar een tweede plek te behalen. Ze kwam 31 seconden tekort op winnares Janny Kleinjan, maar was toch nog goed voor een gemiddelde snelheid van 40 kilometer per uur.

Henny Rovers wist in de categorie Masters-50-plus zijn titel van vorig jaar niet te prolongeren en moest nu genoegen nemen met de zilveren medaille. Hoewel hij een gemiddelde reed van 43 kilometer per uur, kwam hij 2.09 minuten te kort op de winnaar Pieter Aben. Johan Gommers (Wernhout) werd tiende en Ad van Broekhoven (Zundert) elfde.

In de categorie Masters-40-plus wist John Antens (Wernhout) zijn zilveren medaille van vorig jaar niet te prolongeren. Hij moest genoegen nemen met de achtste prijs ondanks zijn knappe gemiddelde van 43 kilometer per uur. Louis Verdaesdonk (Zundert) werd negende en Tony Verschuuren (Fijnaart) twaalfde. Bij de amateurs werd Niels Huiskamp (Fijnaart) veertiende.