Artikel uit BN/DeStem van september 2000

Marion Bax van zilver naar “brons”

Eerste winst Inge Klep

Van onze wielermedewerker

Oudenbosch – De eerste winst van Inge Klep verraste vooral ook haarzelf. “Alleen wegkomen, zat er niet in. Ik heb er alles opgezet als eerste door de bocht te komen. Maar dat ik heel dat lange eind naar de streep voorop kon blijven… Wie had dat kunnen denken!”

Het nichtje van Edith Klep hield stand en won zo de massasprint van een dertigtal regiovrouwen. “Met al die kleppers als Van Moorsel in koers komen wij nooit aan de bak. Deze aparte wedstrijden voor clubrenners is gewoon een uitkomst. Dan durf je tenminste wat meer te ondernemen.”

Inge Klep kwam dit jaar maar moeilijk op gang. “Wel veel getraind, maar door ziektes maar acht koersen gereden. Vorig jaar zomer ben ik pas mee gaan doen in wedstrijden, bij de junior-dames nog. Ik trainde daarvoor al wel eens met Edith en haar vader. Mijn pa heeft zelf ook gereden bij de trimmers. Ik vond het altijd wel lollig.”

Uiterst content was ook Marion Bax. De veterane uit Bavel, die vrijdag in Manchester tweede werd bij de WK voor veteranen in de klassementswedstrijd, stond om halftwaalf nog in Zeebrugge. “Ik wilde per se in Oudenbosch meedoen. Ik pleit niet voor niets al jaren voor dit soort wedstrijden. Dan moet je er zelf zoveel mogelijk bij zijn. Na zo’n lange reis terug mag je tevreden zijn als je nog derde wordt ook. Van zilver naar “brons” als het ware.”