Artikel uit Wieler Revue Nationaal, november 2001

Marion Bax wereldkampioene

Bavel – Tijdens de Wereldkampioenschappen Masters op de baan heeft Marion Bax uit Bavel een kroon gezet op haar wielerseizoen. Met twee gouden medailles, een bronzen en de titel van de beste vrouw van het toernooi sloot zij de wielerweek in het Engelse Manchester af.

Het toernooi begon dinsdag 9 oktober voor haar met een vierde plaats in een tijdrit over 500 meter. Woensdag pakte ze de bronzen medaille op het onderdeel sprint. Donderdag versloeg zij in de finale van de achtervolging de Engelse Glynis Francis met ruim verschil. Zaterdag herhaalde zij dit huzarenstukje nog eens in de puntenkoers.

Marion Bax kan terug zien op een geslaagd wielerseizoen 2001, waarin zij in de subtop van de elite-vrouwen meedraaide. Een sleutelbeenbreuk doorkruiste haar plannen voor de Nederlandse kampioenschappen, maar tijdens de WK Masters zette zij de kroon op haar jaar.