Artikel uit BN/DeStem, september 2002

Zilver voor Marion Bax op achtervolging

Van onze sportredactie

Manchester – Marion Bax heeft op het WK wielrennen voor Masters (veteranen) zilver behaald op het onderdeel achtervolging.

Met die tweede plaats werd ze onttroond als wereldkampioene op dat onderdeel. Vorig jaar reed ze op dezelfde baan nog naar het goud. In de series was de 46-jarige Bavelse met 2.42 over de twee kilometer nog wel de snelste. ’s Avonds in de finale reed ze tegen de Amerikaanse Ronda Bostick, die ’s morgens de tweede tijd neerzette. Op Bostick stond geen maat in de finale. De Amerikaanse reed drie seconden sneller dan Bax: 2.39 tegen 2.42.

De Bavelse rest zaterdag nog de wedstrijd in de puntenkoers. Ook op dat onderdeel is ze regerend wereldkampioen. Eerder in het toernooi veroverde ze al wel goud op de sprint.