Artikel uit BN/DeStem, september 2002

Goud voor Bax op WK voor Masters

Van onze sportredactie

Manchester – Marion Bax heeft haar eerste gouden medaille binnen op het WK wielrennen voor Masters in het Engelse Manchester. De Bavelse was gisteren de sterkste op de sprint, niet eens een onderdeel dat haar goed ligt.

Bax was met bange gevoelens naar Engeland vertrokken omdat ze lang ziek was. Ze trainde toch door en reed ook haar koersen waardoor ze toch veel macht opbouwde. Die gebruikte ze ook goed in de sprint. Ze begon de sprint vaak al ver voor de bel voor de laatste ronde waardoor haar tegenstandsters al uitgeput waren voor ze aan daadwerkelijk sprinten konden gaan denken. Die tactiek was ook succesvol in de finale tegen de Engelse Francis.

Een dag eerder werd Marion Bax vierde op het onderdeel 500 meter tijdrit. De achtervolging en de puntenkoers volgen nog. Het zijn de twee onderdelen waarop de 46-jarige Bavelse titelhoudster is.