Artikel uit BN/de Stem, maart 2003

Breda Knooppunt in alle opzichten sterker

Door Willem Dielemans

Zaterdag 22 maart 2003 – BREDA – Wielervereniging Breda-Knooppunt presenteerde zich afgelopen donderdag in haar clubhuis met een ruime selectie elite-/beloften renners. Afgelopen winter heeft ploegleider Ludo van Overveld de groep danig versterkt. Met de komst van acht beloften en drie elite-renners is de selectie zowel in kwantiteit als kwaliteit gegroeid.

“Met de komst van de beloften-renners Martin de Bruijn, Ben Koks, Jenning Huizenga, Erik Verboven, Roelof Tolman, Daniel Hertogh, Jurgen van Zon en Bram Geerts ziet het er voor de toekomst positief uit”, aldus van Overveld. “Verder is de vaste kern van Martijn Simons, Ruud Zijlmans, Dennis Raadtgever, Lex Nederlof, Joost van Hest, Edwin Rutte en Bob Verkooijen uitgebreid met de elite-renners Gerwin de Regt en Raymond Raadtgever. Vooral van Gerwin de Regt verwachten we veel. Hij verkeert momenteel al in grote vorm.”

In verband met de uitbreiding heeft Van Overveld, die geassisteerd wordt door Stefan van Endschot en Christ Verkooijen, het programma uitgebreid. Naast de clubcompetitie wordt er ook deelgenomen aan de beloftencompetitie in samenwerking met WV de Dommelstreek uit Eindhoven.

Bovendien wordt er ook deelgenomen aan een aantal een- en meerdaagse wedstrijden in Nederland en België. Wielervereniging Breda-Knooppunt heeft ook een afdeling opleidingen. “We zullen alles bewerkstelligen,” aldus voorzitter Sjaak Sprado “Om in de toekomst het ‘eerste elftal’ zoveel mogelijk uit eigen kweek samen te stellen. Geen inspanning is ons daarvoor teveel. Door kennismakingstrainingen proberen we de jeugd te interesseren voor de wielersport. Daarnaast staan wij open voor onze maatschappelijke verantwoording en stellen sportmensen als handbikers in de gelegenheid onder onze vlag hun sport te beoefenen. Het SNS-wieler- en skeelerparkoers is daarvoor een zeer geschikte accommodatie.”

De wielervereniging telt maar liefst drie regerende kampioenen. De talentvolle Shanne Braspennincx werd het afgelopen seizoen voor de tweede keer nationaal kampioen bij de elfjarige meisjes. Marion Bax pakte in 2002 weer een wereldtitel. Ditmaal op het onderdeel sprint bij het WK in Manchester. Mogelijk is het haar laatste gouden medaille op de baan geweest, ze denkt erover dit jaar het WK het WK te laten. Ze wil zich meer op de weg gaan richten. Ricardo van der Velde is de derde kampioen. In januari pakte de talentvolle veldrijder, die op de weg ook goed uit de voeten kan, het goud tijdens de nationale kampioenschappen veldrijden voor nieuwelingen in Huijbergen.

Selecties:
Elite: Twan den Braber, Johan van Gils, Joost van Hest, Lex Nederlof, Ron Mol, Dennis Raadtgever, Raymond Raadtegever, Gerwin de Regt, Edwin Rutte, Martijn Simons, Ruud Zijlmans.

Beloften: Martin de Bruijn, Bram Geerts, Daniel Hertogh, Jenning Huizenga, Ben Koks, Roelof Tolman, Erik Verboven, Bob Verkooijen, Jurgen van Zon.

Elite-vrouwen: Marion Bax, Minke van Dongen, Sandra Rombouts, Kristel Verkooijen.