Artikel uit Wieler Revue Nationaal, september 2003

OP VOLLE TOEREN!!

Lieske Libregts, Coördinator Communicatie KNWU

Eindelijk is het dan zover, de 10.000ste licentiehouderheeft zich aangemeld! Hier werd op het Uniebureau al een tijdje naar uitgekeken. Rob de Lelij, u waarschijnlijk bekend, houdt alle informatie over licentiehouders keurig bij en kon ons dan ook dit heugelijke feit mededelen. Veel van onze activiteiten zijn mede gebaseerd op het vergroten van het aantal licentiehouders en het KNWU beleidsplan werpt dus duidelijk haar vruchten af. Natuurlijk zijn we onze 10.000e licentiehouder persoonlijk gaan feliciteren. We hebben daar en feestelijke Aktie van gemaakt waarover u meer kunt lezen in de volgende uitgave van Wieler Revue Nationaal.

Maar eerst nog even jullie aandacht voor alle medailles die weer gewonnen zijn de afgelopen weken. Tijdens het Europese Kampioenschap Baan in Moskou waren de Nederlanders oppermachtig en er werden maar liefst 5 Gouden medailles en 4 Zilveren medailles gewonnen. Een ongelooflijke prestatie. Chapeau!

Theo Bos (tweemaal), Wim Stroetinga, Marlijn Binnendijk en Teun Mulder zijn onze nieuwste Europese Kampioenen. En ook op het WK Mountainbike in Lugano waren er wat feestjes te vieren. Bart Brentjens was goed voor Zilver (WK Marathon). Elsbeth van Rooij-Vink en Bas Peters hebben beiden aan de Olympische nominatie eisen voldaan.

Tevens kreeg ik terecht een @-mail over de prima prestaties van Marion Bax tijdens het WK Masters in Sankt Johann. Daar behaalde zij driemaal een Bronzen medaille en wel voor het WK Masters Weg, Tijdrijden en Wereldbeker.

Zo zijn de Nederlands renners zich op alle vlakken aan het manifesteren! Waar een klein land toch groot in kan zijn. Nederland Wielerland draait op volle toeren! Volop mooie wedstrijden worden er op dit moment verreden in ons kleine kikkerland en er wordt tevens door “onze” jongens weer afgezien in de Ronde van Spanje.

Op het Uniebureau zijn we er druk mee. Gelukkig heb ik sinds kort assistentie van Ankie Lina, jullie wel bekend van de telefoon en voorlopig een half jaartje Ling Chen, ook geen onbekende in Fietscross- en Mountainbikeland. Met zijn drieën proberen we aan alle vraag te voldoen en de wielermarkt te voorzien van de nodige informatie. De sportwereld waarin wij ons bewegen is in een korte tijd erg veranderd en willen we op de juiste positie in de koers blijven, dan zullen we ons moeten laten zien. Een mooi uitdaging die we graag aangaan.

Graag maak ik jullie nog attent op het KNWU Wielerfestijn dat op zaterdag 27 september in Dronten georganiseerd wordt. Dit wordt georganiseerd voor onze jeugd en natuurlijk is het ook hartstikke leuk voor ouders en opa’s en oma’s. Naast dat je aan allerlei fietsactiviteiten mee kan doen (vergeet dus vooral je fiets niet!) zijn er spectaculaire demo’s en natuurlijk is heel Dronten in de ban van de fiets die dag en wel vanwege de Nationale Clubkampioenschappen. Kom dus ook, dan maken we er met zijn allen een onvergetelijke dag van!

Dit keer weer aandacht voor Verenigingsnieuws….. veel lees- en natuurlijk vooral…. veel Wielerplezier!