Artikel uit BN/DeStem, september 2003

Bax pakt brons op 500 meter

Van onze sportredactie

Dinsdag 09 september 2003 – MANCHESTER – Marion Bax uit Bavel heeft op de 500 meter bij het WK voor veteranen in Manchester de bronzen plak veroverd. Glynis Francis uit Groot-Brittannië won, Kerrie Crisp uit Australië finishte als tweede.

Morgen rijdt Bax nog de sprint, het onderdeel waarop ze de titel verdedigd. Daags erna mag ze aantreden op de achtervolging. In die discipline was ze vorig jaar tweede en het jaar daarvoor kampioen. De achtervolging is samen met de puntenkoers (vorig jaar zilver) haar sterkste onderdeel. Die puntenkoers staat voor zaterdag op het programma. Door de afwezigheid van de Amerikaanse wielrensters, door de zwakke dollar en de vliegangst die heerst bij de Amerikanen, heeft ze ook dit jaar zeker kansen.

De concurrentes op deze discipline komen dit jaar vooral uit Zuid-Amerika.