Artikel uit Wieler Revue Nationaal, oktober 2003

DUBBEL GOUD VOOR BAX

Na haar twee medailles op het wereldkampioenschap op de weg voor Masters, heeft Marion Bax op het WK op de baan twee regenboogtruien veroverd. Zowel op de sprint als de puntenkoers ging de Brabantse met het goud naar huis, terwijl Bax ook zilver op de achtervolging en brons op de 500 meter haalde. Ook werd ze tot de beste vrouwelijke renster van het toernooi gebombardeerd. “Door de bulk aan medailles, zou het kunnen lijken dat het een makkie is altijd te scoren. Niets is minder waar, mij is het als enige gelukt aldus te scoren en dit jaar bij elke WK-deelname op het podium te staan (7 medailles dit jaar). Hiervoor moet ik wel het hele jaar actief zijn op het niveau van de elite-vrouwen” liet een enthousiaste Bax vanuit Manchester weten.