Artikel uit BN/De Stem, juli 2004

Marion Bax naar EK wielrennen

Van onze sportmedewerker

Woensdag 14 juli 2004 – BAVEL – Marion Bax, de wieler-veterane uit Bavel, die nog steeds met het nodige succes in de categorie van de elite-vrouwen koerst, vertrekt volgende week naar Portugal om deel te nemen aan het Europees kampioenschap voor Masters, dat verreden wordt op zaterdag 24 juli.

De wedstrijden worden verreden op een sterk geaccidenteerd parcours in Torres Vedras, het centrum van de Portugese wielersport, 30 kilometer ten noorden van Lissabon. Marion Bax komt alleen uit op de wegrit, daar er geen tijdrit-titels verreden worden. Hoewel ze in de voorgaande jaren diverse wereldtitels en podiumplaatsen bij de wereldkampioenschappen heeft weten te behalen, is het voor haar de eerste keer dat zij meedoet om de Europese titel. De kampioenschappen zijn naar Portugal gehaald ter herdenking van het vroegtijdig overlijden van Joaquim Agostinho, precies twintig jaar geleden.