Artikel uit BN/DeStem van augutus 2004

Marion Bax naar de WK masters

Van onze sportmedewerker

Woensdag 18 augustus 2004 – BREDA – Marion Bax uit Bavel neemt volgende week deel aan de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg voor Masters in het Oostenrijkse Sankt Johann in Tirol.

Hoewel Bax het hele jaar met het nodige succes in de categorie elite-vrouwen uitkomt, staat ze in Oostenrijk aan de start bij de Masters, de internationale benaming voor renners van boven de dertig jaar. Marion komt uit op drie onderdelen, namelijk 23 augustus de Radweltpokal (de wereldbekerwedstrijd), 25 augustus op het WK tijdrijden en een dag later op het WK op de weg. Het betreft hier de officiële wereldtitelstrijd onder auspiciën van de UCI, met een grote en brede mondiale deelname.

De renster uit Bavel, momenteel nog steeds regerend wereldkampioene op de baan, was vorig jaar in Sankt Johann erg succesvol door op alle drie de onderdelen een bronzen medaille te behalen. Hoewel haar conditie op dit moment goed te noemen is (eind vorige maand werd ze nog Europees kampioene op de weg in het Portugese Torres Vedras), legt Bax de lat voor zichzelf niet al te hoog. Thuiskomen met een medaille betekent voor haar al een geslaagd WK. Kwestie van de druk niet onnodig groot te maken.