Artikel uit BN/DeStem van augustus 2005

Bax verdedigt titel op WK masters

Zaterdag 20 augustus 2005 – BAVEL – Marion Bax uit Bavel vertrekt naar het Oostenrijkse Sankt Johann in Tirol om daar deel te nemen aan het officiële UCI-wereldkampioenschap voor masters. Ze staat maandag aan de start van de Radweltpokal, de wereldbeker voor masters.

Deze wedstrijd wordt ook gezien als het officieuze wereldkampioenschap. Twee dagen later, op woensdag 24 augustus, neemt Bax deel aan het wereldkampioenschap tijdrijden. Vervolgens rijdt ze op donderdag 25 augustus in de wegrace om de wereldtitel. Op de twee wegwedstrijden sleepte Bax vorig jaar het zilver in de wacht. Het tijdritkampioenschap won ze zelfs. Uiteraard zou ze die successen graag willen evenaren, maar ze weet dat de concurrentie sterk is en ze zal daarom al tevreden zijn met een medaille. Zelf geeft ze zich de meeste kans in het tijdritkampioenschap. De Bavelse is van oordeel dat de grote vorm eraan komt. Na een aarzelende start van het seizoen, door zware griep, vertoont haar rijden de laatste weken een duidelijke stijgende lijn.