Artikel uit De Bode, augustus 2006

Marion Bax gaat voor titel op het WK tijdrijden

Door Chris Boerman

Breda – Marion Bax rijdt deze week in het Oostenrijkse Sankt Johann in Tirol in de wereldkampioenschappen voor Masters. Het betreft hier de officiële UCI-kampioenschappen.

Marion maakt tot op heden een zeer regelmatig seizoen door. Het hele jaar door rijdt zij ondanks haar 50-jarige leeftijd bij de elite-vrouwen en pakt hierbij met zeer grote regelmaat haar prijsjes.

Haar seizoen is er tot op heden een van de goede regelmaat, echter zonder grote uitschieters. Woensdag echter wil ze een uitschieter realiseren en wel op het WK tijdrijden. Haar doel tijdens het WK. Na een eerdere bronzen medaille, wist Bax twee jaar geleden op dit onderdeel de titel te pakken. Vorig jaar moest ze deze titel inleveren voor een bronzen plak. Nu wil ze de titel heroveren en zelf denkt ze dat ze een goede kans heeft.

Eerder in de week, maandag, zal Marion ook deelnemen aan de wereldbeker voor Masters, welke wegwedstrijd openstaat voor renners van alle bonden en gezien wordt als het officieuze wereldkampioenschap. Donderdag start ze dan nog in de wegwedstrijd waarin de UCI- wereldtitel wordt verreden. Ondanks dat ze in beide wedstrijden met regelmaat op het podium heeft gestaan, blijven deze wedstrijden voor Marion onvoorspelbaar vanwege het voor haar altijd lastige klimwerk.