Artikel uit BN/De Stem, september 2006

Marion Bax vierde op WK voor Masters

Door Willem Dielemans

Dinsdag 12 september 2006 – BREDA – Marion Bax is op de puntenkoers tijdens het wereldkampioenschap voor Masters in het Engelse Manchester als vierde geëindigd. Een moment van onoplettendheid in de derde klassementssprint is haar achteraf fataal geworden.

Nu pakte zij daar geen punten. Bovendien pakte de ontsnapte Engelse Elisabeth Clayton in het laatste klassement een punt meer.

Hiermee werd Bax met een punt definitief van het podium gereden. De titel ging naar de Engelse Janet Birkmyer, die met kop en schouder boven de rest uit stak. Zij pakte totaal zeventien punten. Het zilver was voor de Amerikaanse Annette Hansen. Zij was in de finale met Clayton weggereden en scoorde totaal dertien punten.

Het brons was uiteindelijk voor Clayton met acht punten. Bax had er zeven.