Artikel uit BN/De Stem, september 2006

Bax favoriet in koers Breda

Van onze sportredactie

Zaterdag 16 september 2006 – BREDA – In de wedstrijd voor elite-vrouwen en vrouwen B, die morgen in Breda wordt gehouden, is Marion Bax de grote favoriet.

De renster uit Bavel was afgelopen week tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen voor (para)medici, die in Amsterdam gehouden werden, zeer succesvol door de tijdrit over 500 meter en de achtervolging op de baan, alsmede de tijdrit over 19 kilometer en de wegkoers te winnen. In de maand augustus scoorde ze ook al tijdens de WK masters in Oostenrijk met twee zilveren medailles en een bronzen in de wereldbekerwedstrijd.

Nu krijg ze de gelegenheid om zich voor eigen publiek te etaleren in een wedstrijd voor vrouwen op het wielerparkoers aan de Terheijdenseweg in Breda. Om half vijf bindt ze daar de strijd aan met onder anderen Kristel Verkooijen, Liesbeth Zeeman, Henja Verstraten, Mirjam van Dijk, Sofie van Horik en Petra Dijkman. De vrouwen rijden een wedstrijd over zestig kilometer.