Artikel uit BN/DeStem van september 2007

Marion Bax wint tijdrittenreeks in Zuid-Holland

door Rolf Finders

Zaterdag 8 september 2007 – WIELRENNEN – Marion Bax uit Bavel, de regerend wereldkampioene tijdrijden bij de veteranen, won bij de elite-vrouwen de tijdrit van Woubrugge. Ze legde de 15 kilometer af in 21.54, een gemiddelde van meer dan 41 km/u.

De tijdrit was de laatste uit een reeks van zes, meetellend voor de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie, waarin Bax aanvankelijk een ruime voorsprong had. Die verspeelde ze door haar afwezigheid bij de voorlaatste wedstrijd vanwege het WK in Oostenrijk. Door de winst in Woubrugge bleef ze haar directe rivale Mirjam van Dijk uit Pijnacker toch nog voor.

Hennie Rovers uit Roosendaal werd derde bij de mannen in 19.02 en hiermee ook derde overall.