Artikel uit BN/De Stem, juni 2009

Europese titel tijdrijden voor Marion Bax

Door Willem Dielemans

WIELRENNEN – Tijdens het EK wielrennen voor masters in Tsjechië heeft Marion Bax uit Bavel de titel gepakt in het tijdrijden. Ondanks dat zij op het lastige parkoers van 19,8 km in NovéVesely nooit echt in haar ritme kwam, reed ze toch 50 seconden sneller dan nummer twee Lonne Drejer uit Denemarken.

Ze kwam uit op 30.28 minuten. Goed voor goud. Het brons was voor Marian Zander uit Duitsland, die nog eens vijftien seconden meer moest toegeven.

Bax besloot pas op het laatste moment om af te reizen naar Tsjechië. De weersverwachtingen waren in het begin van de week slecht. Bovendien had zij bij een val in een Belgische wedstrijd haar pols geblesseerd.

Morgen staat de wegrit op het programma tijdens het EK.