Artikel uit BN/De Stem, mei 2009

Marion knalt maar door

Het www biedt een schat aan informatie.

In een flits surf je van de ene kant van de wereld naar de andere. Maar nuttige, leuke of interessante informatie vind je vaak dicht bij huis. BN/DeStem belicht wekelijks een Bredase site.

Deze week: www.marionbax.nl

Tips: p.vierenhalm@bndestem.nl

Een lezer tipte mij over de website van wielrenster Marion Bax uit Bavel. ‘Staat boordevol informatie’, meldde hij. Ik moet hem gelijk geven. Sterker, er staat zoveel informatie op dat ik het verdere verloop van de Giro moet missen en misschien de start van de Tour de France niet haal.

Wat een boel leesvoer. Gek is dat niet. Marion Bax is in het wielerwereldje geen onbekende. Zij rijdt al sinds haar zestiende knoerthard en heeft de afgelopen decennia de ene na de andere mooie prijs in de wacht gesleept.

Op haar beginpagina poseert ze trots met haar regenboogtrui. Volgens mij had ze die gewonnen tijdens het WK tijdrijden voor Masters in 2008, maar helemaal zeker weet ik dat niet, want er staat geen informatie onder de foto.

Maar verderop op de site, als ik door het fotoboek blader, kom ik er wel achter. Die mooie prijs pikte ze inderdaad in 2008 op, in Sankt Johann in Tirol om precies te zijn.

Wie op de startpagina komt kan meteen de wielerweg via de menubalk vervolgen. Zo kun je direct door naar personalia, carrières, fotoboek, uitslagen, krantenknipsels, gastenboek, links en contact.

Alle links werken prima. Het is als krantenman altijd leuk om tussen de knipsels te neuzen. Mijn oog valt direct op een bericht bovenaan de pagina. ‘Marion Bax weer fit na zwaar ongeval’, kopte BN/DeStem in september 1999.

Marion kwam toen in botsing met een automobilist die haar niet had gezien. Gevolg: Een verbrijzelde rechterknieschijf en een gebroken linkerknieschijf. Het is gelukkig allemaal goed gekomen met Marion. Ook dit seizoen rijdt ze weer volle ‘Bax’, zie de uitslagen.