VIERDE IN LANGEWEG

Vandaag reed Marion in de BWF-koers van Langeweg. Er was noch in Belgie bij de KBWB, noch in Nederland bij de KNWU een wedstijd voor vrouwen. De BWF biedt dan een prima alternatief (vreemd dat veel vrouwen het nut van en hun toekomst bij de BWF nog niet begrijpen!). Het was een lastig rondje met veel bochten, slechte klinkers, veel wind en dijk op en af. Er reed een kopgroep van vier weg met daarbij Marion. Deze groep dubbelde het peloton. In de sprint won de Belgische Diana Janssens voor Rosalinde Meijer, Angela van Dalen en Marion. Marion zat er op het laatst “door”; mogelijk dat de vierde koers in vijf dagen haar opbrak, evenals het toch lastige rondje.
Gisteren reed ze in het Belgische Sinaai een wedstrijd voor elite-vrouwen over 94 km. met 55 rensters aan de start. Er reed half koers een kopgroep weg met Devos, Coene, Vissenberg, Debbout, Vermeiren en de uiteindelijke winnares Ludevice Henrion. Het peloton sprintte vanaf plaats 7. Het was een erg lange aankomst, ditmaal windaf. Marion reageerde net voor de laatste bocht op een demarrage van Maes, welke stilviel en waardoor Marion te vroeg op de eerste rij terecht kwam. De groep sprintte over de volle breedte van de weg, de anderen kwamen van links en van rechts, Marion had het er niet echt op en drong daarom niet echt meer aan: derhalve geen prijs.