BURCHT (B) TWAALFDE / ETTEN-LEUR WEER EERSTE!!!

Marion reed gisteren de wedstrijd voor elite-vrouwen over 100 km. in het Belgische Burcht met 60 rensters aan de start. De koers eindigde na verschillende ontsnappingspogingen toch in een massasprint welke gewonnen werd door Cindy Pieters voor Sandra Degueldere en Anja Nobus. Marion eindigde als twaalfde, Christa de Jong als veertiende. Rond de koers maakte Sergio (bekend als de Belgische afvaardiging naar het songfestival van Riga met het liedje SISTER) een sfeer-impressie voor zijn satirisch programma Quisquater; Marion werd nog in het daglicht geplaatst als zijnde “de oudste van het spel” (uitzending komende woensdag).

Vandaag reed Marion in de vrouwenkoers van de BWF te Etten-Leur. Er stonden 25 rensters aan de start. Half koers reed ze weg met Marianne ten Haaf uit Eindhoven. Ondanks flink verzet vanuit het peloton wisten ze buiten schot te blijven. In de sprint was het voor Marion niet echt moeilijk de overwinning te behalen, mede omdat ze zich hard door de laatste bocht wist te gooien en aldus al enkele lengtes wist te pakken. De tweede overwinning voor dit jaar! De sprint van het peloton werd gewonnen door Maxime Groenewegen uit Amsterdam.