5e IN NIEUWENDIJK / 15e IN LEEUWERGEM (B)

Marion reed gisteren in haar eigen regio, nl. in het Brabantse Nieuwendijk, een wedstrijd voor elite-vrouwen over 50 km. Het deelnemersveld was niet echt groot vanwege de driedaagse Ster van Walcheren. Met een beperkt veld is het daarom nog niet gemakkelijker koersen; immers oa. Marion wordt dan dubbel in de gaten gehouden en telkens als zij aanstalte maakt voor een demarrage wordt er al geroepen en duikt de helft van het peloton naar haar achterwiel. Marion was dan ook al verschillende malen gedemarreerd toen er drie rensters wegreden: Nicolle de Bie-Leijten, Ingrid Kelderhuis en Miriam Wiersma. Marion miste de slag, ook al probeerde ze het gat te dichten, telkens kon dan iedereen wel rijden, doch zonder over te nemen! Tenslotte kon ze wegkomen samen met Inge Klep, Pauline van Etten en Daphne Hoeve. Dit groepje viel nog in twee koppels uiteen; Inge en Marion reden weg van de andere twee, maakten een deel van het gat goed, doch bleven op 30 seconden hangen. Wiersma won voor de Bie-Leijten en Kelderhuis. Inge klopte Marion voor de vierde plek en Marion werd aldus vijfde. ZIE FOTOALBUM
Vandaag reed ze in de wedstrijd voor elite-vrouwen van het Belgische Zottegem-Leeuwergem, een wedstrijd over 85 km met wat “op en af rijden” in de uitlopers van de Vlaamse Ardennen. Er stonden 40 rensters aan de start. Marion had voor deze koers gekozen ter laatste voorbereiding op het NK van komende zaterdag. Het werd een vervelende koers welke gedomineerd en geblokkeerd werd door enkele Britse teams, waaronder de nationale selectie. Er reed snel definitief een kopgroep weg van 11 rensters. Even zag het naar uit dat Marion in de goede tegenontsnapping zat, doch wederom reden de in het peloton achtergebleven Engelsen het gat weer dicht. Anja Nobus won voor Lensy Debboudt. In de finale reed Greetje de Vos nog uit het peloton weg voor de twaalfde plek. Marion werd heuvelop derde in de sprint van het peloton en eindigde dus als vijftiende.