22e NK ROTTERDAM / 2e IN MOLENSCHOT

Gisteren reed Marion op haar geboortegrond het NK voor elite-vrouwen te Rotterdam. De wedstrijd ging over 120 km. op een ronde over de Erasmus- en Brienenoordbrug met aankomst voor de Kuip. Er stonden 155 rensters aan de start, de selectie gebeurde geleidelijk; beetje bij beetje werd de groep uitgedund, zodat er slechts 80 rensters de finish bereikten. Vroeg in de koers reed er een kopgroepje weg. De samenstelling wisselde enigszins doordat er enkele rensters gelost werden en anderen de kleine kloof wisten te overbruggen. Suzanne de Goede sprong een ronde voor het eind en soleerde naar de overwinning. Christine Mos werd tweede voor Esther van der Helm. Het peloton spurtte voor de elfde plek. Marion wist zich weer voor in het peloton er tussen te werken en werd knap 22ste (van de 155 starters!). ZIE KRANTENKNIPSELS: ANGST REGEERDE BIJ TITELSTRIJD VROUWEN.

Vandaag reed Marion vanwege het gunstige tijdstip van de start van de BWF-wedstrijden in Molenschot (ze moest nog een late dienst draaien op haar werk). Ze had na de lange koers van gisteren wat vermoeide en zware benen. De koers werd geopend door de altijd strijdlustige Maxime Groenewegen, die wegreed met Mariella van Kalmthout. Na halfkoers demarreerde Jolanda van Dongen-Cools, Marion sprong mee en Monique van Ree deed een vergeefse poging. Beide rensters sloten bij het leidende duo aan, ze reden een (grote) ronde als kwartet, waarna Jolanda doorsprong. Marion reageerde, pikte aan en het duo sprintte voor de overwinning. Jolanda rijdt momenteel superieur en won dan ook gemakkelijk. Maxime werd 3e, Mariella 4e. ZIE FOTOALBUM