9e IN KONTICH (B)

Gisteren reed Marion in de koers voor elite-vrouwen van het Belgische Kontich. Er stonden 55 vrouwen aan de start en de koers ging over 70 km. Er werd snel gereden. Na verschillende ontsnappingspogingen, reed er tenslotte een kopgroep weg van 4 rensters: winnares Veronique Belleter, Anja Nobus, Francis Newstead en Crista Pirard (ze finishten in deze volgorde). Diana Janssens was in de laatste ronde nog gesprongen en kwam nog net voor het peloton binnen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Debbie Mansveld voor Evy van Damme, Henrion en good-old Marion Bax (zij werd dus 9e). Zie fotoalbum.

Vandaag reed ze in Zwevegem, wederom in Belgie. Er werd een koers voor elite-vrouwen gereden over 85 km. Er stonden 50 rensters aan de start. Er werd rap gereden. Marion reed niet goed: haar benen wilden niet. Toch reed ze nog verschillende malen met een groep vooruit, doch zonder succes. Vijftien kilometer voor het eind reed er plots een groep weg van 18 rensters. Marion zat er niet bij, probeerde nog, doch dit haalde niets uit. Debby Mansveld won de spurt. Haar ploeggenote Mirella van Melis won de spurt van het peloton. Marion zat net naast de prijzen.