10e IN VARIK / 6e IN NK WFN TE VENLO

Gisteren in de namiddag reed Marion in Varik een koers voor elite-vrouwen over 60 km. Er stonden weer plenty goede coureurs aan de start, inclusief de Australische selectie en een gedeelte van de Farm-fritesploeg. Er reed een kopgroep weg van 6, gevolgd door het restant van het peloton met daarin Marion. De rest van het veld reed verbrokkeld over het parcours; het klimmetje naar de dijk en de dijk zelf waren er voor velen te veel aan. Elsbeth Vink won na een korte solo, voor Suzanne de Goede en Arenda Grimberg. Marion reed in het peloton over de finish en eindigde als tiende. Onderweg had ze ook al menige premie weten te pakken.

De volgende ochtend vroeg (vertrek 9.30) reed ze het NK van de WFN (voor elite-vrouwen-masters en vrouwen-B) te Venlo. Ze ging hierheen voor minstens een podiumplaats. Het veld was niet zo groot en niet zo sterk, zo leek het. Dan wordt de koers zeker zo moeilijk; je wordt voortdurend in de gaten gehouden en de koers echt forceren met een of twee is zonder meer moeilijk. Achteraf bekeken had ze de koers van Varik (zo laat op de dag) niet moeten rijden; Marion had waarschijnlijk daardoor niet de echte goede benen en kwam in de sprint vals plat omhoog gewoon tekort. Ze werd zesde. Verder commentaar overbodig. Henriette Kuyt uit Hoogland werd de nieuwe kampioene.