BRASSCHAAT (B): RIT IN LIJN 20e, TIJDRIT 13e

Marion reed vanavond in het Belgische Brasschaat een koers voor elite-vrouwen. De eerste twintig uit de uitslag mochten een tijdrit rijden met als inzet 1000 euro voor de winnares. In het parcours zat een strook van 1000 meter met redelijk slechte kasseien. Het werd waarschijnlijk mede door het extreem warme weer een matte koers; er werd nauwelijks iemand afgereden en op een ontsnapt duo na werd het een massale aankomst. Aanvankelijk reed er een kwartet weg met daarbij Crista Pirard. Net voordat dit kwartet terug gepakt werd, sprong Crista door (het leek de koers van Kapelle wel). Met haar ging Natascha Nobels mee. Crista won de koers. De aankomst van de groep leverde, mede door de erg lange rechte lijn, een vreemde uitslag op. Onverwachte namen vond men erin terug. Marion werd twintigste en mocht daarom toch nog net de tijdrit rijden. Ze constateerde wel, dat de macht, waarmee ze tot voor enige weken in dit soort aankomsten met een tandje extra een ferme uitslag wist te rijden, niet meer in haar benen zat. Teveel gekoerst de laatste weken icm. de extreem hoge temperaturen?! De tijdrit reed ze voor het eerst op de verleden week aangeschafte GT-timebike. Het liep redelijk. Ze werd in deze door Debbie Mansveld gewonnen tijdrit (1000 euro!) 13e. Wel besloot Marion na vanavond het trainings- en koersprgramma wat bij te stellen: even wat meer duur-herstel richting Oostenrijk en Manchester. Even niet naar de Ardennen, even niet naar Puivelde en Pijnacker, even wat op het gemak rondrijden!