4e IN BAVEL

Net terug van een geslaagde trip in Oostenrijk, reed Marion vandaag de BWF-ronde in haar eigen Bavel. Het was een rondje van 1250 meter in het centrum met veel ambiance, doch datgene wat men er niet moet hebben is regen vanwege de oude gladde steentjes. En wat deed het echt een minuut na de start? Juist, REGENEN! De groep verbrokkelde door de combinatie van hoge snelheid en het gladde wegdek. De niet te remmen Jolanda van Dongen-Cools reed weg met Maxime Groenewegen en Monique van de Ree aan het wiel. Marion zat in een achtervolgend kwartet met Heidi Vissenberg, Sandra van Veghel en Kim van Gastel. Hoewel ze serieus probeerden, tegen de nieuwe Nederlandse kampioenen tijdrijden (Jolanda en Maxime), was geen kruit gewassen. Ze bleven weg. Het kwartet werd nog gereduceerd tot een trio omdat Sandra onderuit gleed. Alles en iedereen werd tenslotte gedubbeld door Jolanda, die eerder haar twee medevluchters had achtergelaten. Marion bleef als laatste in het wiel van winnares Jolanda van Dongen-Cools hangen en werd aldus vierde na Monique van de Ree (2e) en Maxime Groenewegen (3e). Heidi Vissenberg werd 5e en Kim van Gastel 6e. Belangrijkste was dat Marion toch een goede uitslag reed voor eigen publiek en dat ze het heel hield richting de WK piste van Manchester volgende week.