TWEEDE WERELDTITEL: PUNTENKOERS

Vanmiddag reed Marion het wereldkampioenschap puntenkoers te Manchester. Van de drie deelnames op dit onderdeel pakte ze tweemaal zilver en eenmaal goud! Ze werd dan ook in de koers behoorlijk geviseerd. De Mexicaanse Isabel Leon Moncado reed vanaf het begin op haar achterwiel, later voegde zich de Zuid-Afrikaanse Paula Noah hierbij. En dan te weten dat vorig jaar vier Amerikanen Marion probeerden de nek af te rijden (tot zelfs tegen de ballustrade rijden aan toe!). Maar wat de 18 tegenstandsters ook probeerden, deze middag stond er op Marion echt geen maat. Ze had, omdat ze de hele week al niet dat echte goede baantred-gevoel had, een iets grotere versnelling gestoken: 50×15 met lange cranken. De taktiek en de manier van rijden moest hierop afgestemd worden. Ze moest zelf het initiatief nemen in de sprint en gewoon zelf en van ver aangaan. Het eerste klassement pakte ze royaal. De tegenstand werd meteen met haar overmacht deze middag geconfronteerd. Om een lang verhaal niet te lang te maken, Marion won meerdere klassementen en liet gepast, op het moment dat ze al een grote kloof had geslagen in punten, rensters, die haar toch niet konden bedreigen, de punten pakken. Ze won de koers tenslotte met 9 punten voorsprong op de Zuid-Afrikaanse Noah. De Mexicaanse Leon Moncado werd derde met 10 punten. Na deze koers was het goede gevoel en de prettige nasmaak na een dergelijk toernooi pas echt aanwezig: het sprintoernooi was een gedevalueerd toernooi. Wie de koers van vanmiddag heeft gezien en de manier waarop Marion gewonnen heeft, heeft geen recht op twijfel en discussie meer! Marion rijdt niet voor niets op haar leeftijd nog steeds met de subtop mee bij de elite-vrouwen, iets wat ook moet wil men op dit niveau (en dat van Sankt Johann) meekunnen en kunnen scoren.
Ter afronding van het wereldkampioenschap, werd bepaald wie de beste rijders van het toernooi waren. Marion werd dit bij de vrouwen: de titel “beste vrouwelijke rijder van het toernooi” leverde naast een bijbehorend shirt en een RUDY PROJECT-koersbril, een JUNGHANS-horloge op ter waarde van 1700 euro! Het belangrijkste was dat Marion echt het gevoel had een geslaagd WK te hebben gereden en kon hiermee voldaan terug naar Nederland. Op weg naar een goede prestatie in “Dronten” (Nederlands kampioenschap ploegentijdrit)? Morgen rijdt ze in Zundert.