PERFECTE TRAININGSSTAGE IN FUENGIROLA

Marion is van 12 tot en met 20 februari samen met Hans Goeyers op trainingsstage geweest in het Zuid Spaanse Fuengirola. Was het elders in deze regio in deze periode regenachtig, Marion trof perfecte weersomstandigheden: tussen de 16 tot 26 graden, lichte wind, onbewolkt tot licht bewolkt, geen drup regen. In 8 dagen trainde ze 720 km, en dat op zeer geaccidenteerd tot bergachtig terrein. Dat zou je wat deze regio betreft het enige minpuntje kunnen noemen: er is geen meter vlak te fietsen (op de lange boulevard na). Na terugkomst merkte ze dan ook dat ze aan snelheid had ingeleverd, doch de macht en inhoud was door de doorgevoerde weerstandstraining duidelijk toegenomen. En daar is zo’n trainingsstage juist voor bedoeld: datgene trainen wat in Nederland haast onmogelijk is.
Toen Marion en Hans in het vliegtuig zaten, nog voor het opstijgen, begon het fors te regenen. Dit heeft dagen aangehouden. Ze vertrokken juist op tijd na een, nogmaals, perfecte week. Dank voor het kunnen realiseren van deze vruchtbare trainingsweek is hierbij verschuldigd aan Mart van de Korput (stelde zijn huis in Fuengirola beschikbaar terwijl hij zelf naar de Ruta del Sol was) en Jan Nijenhuis (welke het vervoer van de fietsen van en naar de luchthaven voor zijn rekening nam). Zeker voor herhaling vatbaar!
Half maart zou Marion nog een week naar Villespassans in de Haut Languedoc (Zuid Frankrijk) gaan, waar in ieder geval het landschap en wegennet garant staat voor een perfecte trainingsstage. Door de minder dan gebruikelijke weersvooruitzichten aldaar en de bovengemiddelde vooruitzichten in Nederland in de bewuste week, heeft Marion op het laatste moment besloten niet naar Frankrijk af te reizen en de vakantiedagen te benutten voor extra trainingsactiviteiten in eigen omgeving.
PS. het huis in Fuengirola is voor 50 euro per dag te huur; in combinatie met de goedkope tickets van Basiqair (dagelijks tweemaal vanaf Schiphol en eenmaal vanaf Rotterdam), is een goede en goedkope trainingsstage voor een individueel in te vullen periode voor iedereen beschikbaar.