HERSTART VIA KEULEN IN HOOGSTRATEN

Krap drie weken na de sleutelbeenbreuk, opgelopen bij een val in de ronde van Honselersdijk, en het operatief fixeren middels schroeven en een plaatje, reed Marion in “RUND UM KOLN”. De keuze om zover weg te gaan voor een herstart, was gebaseerd op het gegeven dat de breuk nog niet echt belast mag worden. Dit gebeurt ook niet echt op de grote ronde van 10 kilometer met een goed wegdek, zoals te vinden in hartje-centrum Keulen (met tweemaal een Rijn-oversteek). De fiets trilt niet te veel op het goede wegdek en het aanzetten is op een dergelijke grote ronde ook beperkt. Kortom, gezien de situatie haast perfect om koerskilometers te maken.
Er stond een groot veld, met daarbij vele internationale toppers, aan de start: 120 rensters. Hoewel er toch nog een aantal rensters afgereden werden, werd het een massasprint op een lange aankomst. Marion reed de hele koers voorzichtig “van achter” en gooide zich bewust niet in het gekrioel van de sprint, om alle risico’s van een val te vermijden. Uiteraard dus geen prijs, wel goede koerskilometers en heelhuids terug bij de auto. Alles bij elkaar gaf dit een positief gevoel voor de verdere doorbouw over twee weken in Hoogstraten. (Oud-Gastel – over een week – is een te slecht rondje – met drempels en slechte weg – om er met een half sleutelbeen te rijden)
De ambiance in Keulen was groots met uitzonderlijk veel publiek (de tv. sprak van 1.000.000 toeschouwers). De Zweedse Lindberg won de koers.
In Hoogstraten-Wortel reed Marion zoals gepland haar volgende koers. De omstandigheden waren, op een stuk minder goede klinkers op de “strafkolonie” na, uitstekend: grote ronde, niet teveel wind en derhalve niet “op de kant”. Wel werd de koers mede hierdoor beslist in een toch wel linke massasprint. Marion had even de neiging zich in een gaatje te gooien en aldus naar een prijsje te rijden, doch bleef wijselijk nog even uit het gedrang. Een val kan het gebroken sleutelbeen na vijf weken zeker nog niet hebben! De sprint werd gewonnen door Debbie Mansveld voor Anja Nobus.
Een dag later won Marion de interclub-wedstrijd van de Mol te Dordrecht, waar de vrouwen bij de amateurs a en b meerijden. De wedstrijd ging over 1.15 uur en er werd gereden met een gemiddelde van 42,5 km. per uur. Net iets wat Marion even nodig had. Nu nog de schrik zien te overwinnen.