17e IN AMSTERDAM-SLOTEN EN VOLGENDE KOERSEN

Op koninginnendag rijdt Marion traditiegetrouw in de Oranjeronde van Amsterdam-Sloten. Na een wedstrijd waarin het wel lijkt of velen het lak hebben aan collega-rensters, met als gevolg daarvan verschillende flinke valpartijen (doet de normvervaging van de maatschappij nu ook zijn intrede in het wielerpeloton? zijn de vele nieuwkomers wel toe aan het koersen in een grote groep zonder dat ze daar ervaring mee hebben?), werd de koers tenslotte beslist in een echt gevaarlijke massa-sprint. Marion heeft het er momenteel toch al niet echt op; na zo’n koers zeker niet. Mede daardoor kwam ze in de laatste ronde niet echt goed uit, maar pakte toch nog een prijsje: 17e. De koers werd gewonnen door Aukje Koning voor Janne Brok. Er stonden 75 rensters aan de start.

Een dag later reed Marion in het Belgische Sinaai een koers voor elite-vrouwen over 93 km. met 55 rensters aan de start. Snel in de koers verloor ze haar bidon met bidonhouder en al en moest hierdoor de hele koers verder zonder drinken. Beviel ze niet echt. De koers werd alweer beslist in een wederom gevaarlijke massasprint (een erg lange rechte aankomst met zijwind en op het laatst nog een wegversmalling erin). Marion had geen prijs. Anja Nobus won voor Sabrina Raaijmakers.

Een week later reed Marion in het Belgische Burcht. Ook hier weer een massasprint (twee rensters vooruit; Veronique Belleter winnares). Hoewel Marion geleidelijk weer het juiste niveau haalt, is ze nog niet over de schrik heen. Ze denkt nog teveel na in de massale aankomsten en dan rijd je weinig prijs. De echte koersscherpte en koersinhoud moet evenwel ook nog komen. Een dag later de Omloop der Kempen in Veldhoven. Hier werd een ontketende Leontien van Moorsel in een solo winnares (na een voor een haar medevluchters uit de kopgroep gelost te hebben). Ghita Beltman werd tweede. Marion deed al een poging in de laatste ronde door zich aan het achterwiel van Anouschka van der Zee in stelling te brengen. Helaas kwam ook Anouschka in de knel. Geen prijs.

In Haren (eerste Sissy van Alebeek), Assebroek, Nederzwalm (eerste Emma James), OLV. Olen (Sarah Peeters), Rijsoord (Anouschka van de Zee) en Gouda (Monique Rottmensen) herhaalde hetzelfde fenomeen zich telkens: ondanks de geleidelijke conditie-progressie kruipt Marion weliswaar steeds dichter naar de prijzen (ze finisht alle koersen in de groep en eindigt voortaan telkens net buiten de eerste twintig). De echte scherpte moet nog komen. Het belangrijkste is dat Marion in de laatste ronden niet meer na moet denken over wat er nu allemaal kan gebeuren. Wel heeft ze gesteld dat de echte omslag nu snel moet komen. Ze wil weer, net als vorig seizoen, volop van voren mee kunnen koersen. Zoniet, dan rondt ze haar carriere op korte termijn definitief af !!!