7e IN ZUID-NEDERLANDS- EN 3e IN DISTRICTS-KAMPIOENSCHAP

Vandaag reed Marion in het Zuid-Nederlands kampioenschap voor elite-vrouwen in het Limburgse Roggel. In deze wedstrijd werd tevens het districtskampioenschap voor het district Zuid-West Brabant/Zeeland verreden. Er stonden 45 rensters aan de start. De koers werd op een mooie ronde van 4 kilometer gehouden en de vrouwen startten 2 minuten na de junioren. Dit laatste werd beslissend voor het verloop van de koers. Na een normaal koersverloop in het eerste half uur, reden de junioren, zoals verwacht achterop het vrouwen-peloton. Dan is het natuurlijk alle hens aan dek. Vrouwen, die een harde koers willen en kunnen hebben, zijn dan in het voordeel doordat ze “gemakkelijk” in het junioren-peloton inpikken. Het vrouwen-peloton was dan ook snel gehalveerd. Bij het naderen van een onweersbui trok de wind flink aan en verbrokkelde het restant van het vrouwen-peloton met dat van de mannen. Drie vrouwen reden met de junioren weg; Marion kwam in een groepje te zitten met Minke van Dongen, Marieke Verhoeven en Inge Kep. Zij bleven voor de rest uitrijden en reden tenslotte voor de 4e plaats. Reza Hormes-Ravenstijn werd kampioene, voor Mirella van Melis en Janne Brok. Marieke Verhoeven werd vierde voor Inge Klep, Minke van Dongen en Marion. Wat betreft het districtskampioenschap Zuid-West Brabant/Zeeland, werd Marion derde achter kampioene Marieke Verhoeven en Minke van Dongen.

Een dag eerder zat het Marion weer eens tegen, zoals al zo vaak dit jaar. In Oudenbosch moest het zonodig weer eens regen, niet bepaald iets waar Marion op zit te wachten na de fatale val van Honselersdijk nog vers in het geheugen. Toch maar besloten te starten, reed ze de koers met de nodige reserves uit. Raapte ze alle moed bij elkaar om in de laatste ronde toch nog een prijsje te pakken (het peloton reed voor de vierde plaats), dacht ze bij Mirella van Melis het goede wiel te pakken te hebben, krijgt van Melis een klapband in de laatste bocht. Weg dat kleine prijsje waar Marion zicht op had. Arenda Grimberg won de koers na een lange vlucht met Andrea Bosman.