6e IN OCHTEN

Marion reed zaterdag in de ronde van Ochten voor elite-vrouwen. Een ronde welke reeds jaren voor vrouwen wordt ingericht. In haar “eerste carriere” reeds koerste zij al in Ochten. Een koers die toen werd ingericht voor Gerrie van den Berg-Thijssen. Jammer is het dan te constateren dat juist zulke betrouwbare inrichters te weinig rensters aan de start treffen. Feit is wel, dat de vrouwen hier waarschijnlijk voor het laatst hebben gekoerst.
Ondanks de voorspellingen en de dreigende luchten hielden de vrouwen het droog. Men vertrok vrij rap en vrij kort na de start reden Tanja Hennes en Jolanda van Dongen-Cools definitief weg. Marion zat in een achtervolgend groepje met Mirjam van Dijk, Nicolle de Bie-Leijten, Fonny Wekema en Janny Kleinjan. Wat ze ook probeerden, het duo dubbelde alles en iedereen. Met dit dubbelen kon ook Pauline van Bennekom terug aansluiten. Toen deze eenmaal bekomen was van de eerdere inspanningen, sprong ze weg en reed aldus naar een derde plek. Marion was te gretig in de vele premiesprints; te gretig, zodat ze in de finale-sprint niet echt uit de verf kwam. Ze werd derde in de sprint van de groep en pakte zo de zesde prijs. Tanja won voor Jolanda door ze in de sprint te kloppen.
Twee dagen later reed ze in het Belgische Zottegem-Strijpen een koers over 95 km. op een zwaar parcours, een ronde van Vlaanderen in het klein:slechte weg, kasseien en sterk geaccidenteerd. Marion had zondag al geen goede benen, doch wilde graag als laatste voorbereiding voor het EK te Portugal van as. zaterdag, nog een keer op weerstand koersen. Haar benen wilde niet, het was niet meer dan volgen, in de voorlaatste ronde zat ze tegen kramp aan. Is ze maar afgestapt. Is jaren geleden dat dit is gebeurd; geen goede generale. Hopelijk zaterdag beter.