10e IN KONTICH (B) EN 14e IN OBDAM

Gisteren reed Marion een koers voor elite-vrouwen over 70 km. in het Belgische Kontich. Er stonden 60 rensters aan het vertrek, waaronder de Nieuw Zeelandse Sarah Ulmer (de renster die het wereldrecord op de achtervolging van Leontien Zijlaard-van Moorsel afsnoepte). Ondanks de sterk wisselvallige weersvooruitzichten was Marion toch maar naar Kontich gegaan; het zag er in Bavel immers redelijk uit! Mede door toedoen van Sarah Ulmer werd er vanuit het vertrek hard gekoerst. Sarah reed wat dom telkens bijna vanaf de kop weg, vaak gecounterd door Evy van Damme, die duidelijk het achterwiel van Sarah in de gaten hield. Ook Marion reed nog met een groepje weg (met oa. Karin de Krijger en twee van de gezusters Debboudt), doch ook deze uitval werd gecounterd door Ulmer. En dan begon de ellende: regen, wat heet, een plensbui van een uur. En hierdoor sterk dalende temperaturen…het werd koud op de fiets. Het vennijn ging uit de koers; iedereen reed wat bedachtzamer door de bochten; ondanks dat enkele valpartijen oa. van Heidi Vissenberg met een sleutelbeenbreuk tot gevolg. Desondanks reed in de finale Ilse Temmerman met Anja Nobus definitief weg. Anja won de koers. Met de regen werd Marion niet verwacht in de sprint van het peloton vanwege enkele gevaarlijke bochten in de laatste kilometers. Wat gebeurde? Marion wist zich door de wind en oa. via het wiel van Ulmer en van Damme op een “veilige manier” goed in stelling te brengen. Ze kwam kort uit de laatste bocht en reed naar de tiende plaats in de uitslag. De sprint van het peloton werd, net zoals in Zwevegem, gewonnen door Henrion.

Vandaag toog Marion naar het Noord-Hollandse Obdam waar een koers voor elite-vrouwen werd verreden over 60 km. op een mooi, doch snel asfalt-rondje. Hoewel er niet veel rensters werden verwacht, stonden toch 45 rensters aan de start waaronder talrijke goede coureurs, zoals oa. Leontien Zijlaard-van Moorsel. Er werd snel vertrokken en het tempo bleef voortdurend hoog. Na vele schermutselingen reed er tenslotte een kopgroep van vijf weg met hierin Leontien, Vera Koedooder, Arenda Grimbergen, Christine Mos en Sharon van Essen. Leontien, ondanks dat ze niet super zou zijn vanwege de gevolgen van het contact met de beruchte processie-rups, loste net als vorige week in Zwijndrecht de hele kopgroep. Vera Koedooder sneuvelde als laatste en kon hiermee de tweede plaats veilig stellen. In de finale reden nog 7 rensters weg uit het peloton, zodat het peloton moest sprinten voor de dertiende plaats. Deze sprint werd gewonnen door Monique Rotmensen die Marion klopte. Marion had niet de beste benen na de inspanning in het koude en regenachtige weer van gisteren, doch wist hiermee weer wel een prijsje te pakken tussen al die jonge meiden: veertiende. Leontien won ondanks het processie-rups-probleem met overmacht voor Vera Koedooder en Arenda Grimbergen.